teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

27 April 2011

Tinta berlagu catalyst dari PM

Assalamualaikum semua~ ~ ~

Salam imtihan.

Dikesempatan masa yang jelez sangat2 kat aku sekarang ni, aku nak ucap kan Selamat Menempuh Alam Pereriksaan Akhir Semester II 2010/2011 buat kawanku sekalian juga buat adik aku.

Esok peperiksaan kedua aku. Gas Storage and Reticulation (GSR). Dalam masa yang sama, aku dengan seluruh warga kelas aku masih lagi bertungkus lumus menyiapkan Inidividual Mini Project untuk mataperlajaran GSR ni.

Bukan mudah untuk mengejar mimpi yang indah. Betul kan! Air mata dan keringat jadi taruhan. Belum masuk lagi masa ketika orang lain sedang bersenang lenang nenyak dibuai mimpi, tapi diri ini masih tekun untuk mentelaah Ilmu. Insya'Allah, kejayaan itu pasti milik kita. 

Dalam mengejar apa yang kita inginkan, hubugan dengan Maha Pencipta jangan dilupa. Bukan itu sahaja, hubungan sesama manusia juga perlu dijaga andai tiada sengketa antara kita.

Apeee... pon tak bleh (Haish, pengaruh Jambu la ni. Maharja Lawak)
Ape.. yang penting kerja sama (Pengaruh TV lagi. Wonder Pet)

Ape2 pon, STUDY SMART. DON'T STUDY HARD.

Jaga kesihatan. Itu pon memang penting. Bila sihat, otak pon cergas. Minda effective je bekerja.

Entry kali ni aku sertakan surat dari PM untuk aku.

Tinta berkagu catalyst dari PM???
Kenapa catalyst? Sebab catalyst bersifat pemangkin.

Haha. Mesti korang heran ape kaitan PM dengan entry kali ni kan.

Jom review surat PM untuk aku...


....dan aku punya kawan2. Ngeee~

Terima qaseh PM.

Perenggan pertama PM tu memang buat aku syahdu. Sebelum g ekjem, tu la kerja aku. Bergayut kejap kat talipon dengan Abah dan Mama.

Hati kecil ku merintih:
Mama, memeng rindu hangatnya pelukan mu itu. Abah... Mama... Doakan kejayaan memeng k k.
Insya'Allah pertengahan bulan Mei memeng akan kembali ke pangkuan kalian.









Terima Qaseh atas klik yang korang sumbang kan pada pixa ni:

14 comments:

  1. hehehe..orang dah start exam dah..pm baru bg ucapan..hehe..tapi bagus lah sebab ader jugak yg ingt kiter ni tgh exam..hehe

    ReplyDelete
  2. bkn sng nak sng,bkn ssh nk ssh..
    study rerajin,doa byk2 ok..selamat berjaya =)

    ReplyDelete
  3. @apik pehe
    entah la.semalam baru buka memo.tu yang baru jumpa surat ni.tak tahu la bila sebenarnya surat ni sampai.hehe~

    ReplyDelete
  4. @zoey zau yah
    betul zoey cakap.
    time qaseh zoey~

    ReplyDelete
  5. hehe..he budak cute...camne exam? hihi

    ReplyDelete
  6. Habis exam t dapat la jumpe mak ayah...peluk kuat2...mlm jumaat semue blogger jadi hantu hehehhe

    ReplyDelete
  7. @zoey zau yah
    Alhamdulillah~ ok stakat ni.
    pssstttt~ hati2 zoey.jangan panggil nenek ni budak cute.nnt hidung nenek kembang semangkok.susah.tak muat blog ni.haish!

    ReplyDelete
  8. hai..salam perkenalan..i follow u..

    ReplyDelete
  9. huhu..Najib bagitau untuk semua universiti tu..

    ReplyDelete
  10. @apik pehe
    hehe.tahu~sebab tu tak bubuh nama universiti kat dalam surat tu.
    bgus jg lidi tu.nak juga die ikut cakap apik.apik tahun brapa sebenarnya?

    ReplyDelete

Karang dengan minda, jatuh ke hati hingga mengalir di jarimu.
Tulis cantik2 dan share la dengan SY k. ^^