teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

30 July 2011

Siapa dia yang bernama Has?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~

Alhamdulillah, petang yang panas terik ni kite dipertemukan lagi dalam segmen... Lebih terbakor dari biasa.

Sila jangan marah kerana SY bergurau sekadar cuma.

SY mencari dan terus mencari. Saat ini juga masih mencari tapi masih tidak bertemu.

Entry kali ni agak sedikit kecewa.

Namun, walaupun begitu SY tetap bersyukur.


Ini adelah kerana follower yang ke
.
.
.
.
500

telah ditemukan.

Alhamdulillah~ ~ ~

Terima qaseh Has.

Terima qaseh atas sokongan semua.

Namun begitu, penjejakan SY terhenti di sini
Has tak letak link blog die. SY lost dalam pencarian ini.

SY masih lagi mencari Has.

Harap Has cepat dijejaki.

Sekian, terima qaseh.









Terima Qaseh atas klik yang korang sumbang kan pada pixa ni:

26 July 2011

sungguh KEAYUANMU memukau dan dia Memilih DIRIMU

Assalamualaikum dan salam sejahtera~

SY nak cite pasal satu hal ni

Ya

Memang di akui yang dia memang memikat hati.

Ayu berdiri disana.

Putih pulak tu. Memang putih dari aku pon.

Hingga kau berjaya menawan hati insan itu.

Terima Qaseh aku ucapkan kerana kepakaran kau hingga membuat dia tertawan.

Fine!


Ceritera kisah sebenarnya bermula macam ni

Tersebut la kisah, suatu cerita. Sang kancil dan buaya...

Opsss~ Bukan2. Ni ceritera pasal SY.

Setelah melapor diri pada pihak berkuasa (Abah dan Mama), SY diberi kebenaran untuk keluar dengan Incik Beruang.

Hehe~ Suka tahap cipan pon ade. Cipan pon tak suke macam tu. Hoho~ Bukan ape. Sebab dah lama tak jumpa. Incik Beruang orang Qlate tinggal kat Sabah. Sabah kat Kudat plak tu. SY ni tinggal kat Kota Kinabalu. Dah la kami belajar pon jaoh. Boleh dikira kami ni jumpa tym cuti semester bila SY balik Sabah. Tapi takpe. Itu yang menjadi masalah kepada kami.

Kami jalan tak la jaoh. Kat sebelah rumah je. Ngeee~ Kat 1 Borneo. Walaupon round satu bangunan 1 Borneo tu boleh patah kaki woo...

Keje kami kat 1 Borneo tu boleh dikatakan ber window shopping je. Ngeee~ Saja cuci mata. Kalau ade yang berkenan pon rebat juga. Haha!

Kami adalah kapel budget. Haha~ Takde la. Kami memang suka kongsi makan. Air, eskim dan wafer hanya ada satu. Tapi banyak nye beliau je mamam. Ngeee~

Beliau la yang membuat SY rasa terpaku dan tergamam. Hal tersebut berlaku pada hari yang sama.

Beliau meluahkan rasa hati tentang Si Dia yang berjaya menambat hati nya. Kat dalam kedai kasut pulak tu. Mula2 die panggil SY. Lepas panggil tu la die cakap kat SY. Lepas cakap, SY di bawa terus berjumpa dan memperkenalkan Si Dia kepada SY. SY terpaku.

Inilah Si Dia yang diperkenalkan oleh Incik Beruang tu kepada SY.

Beliau cakap Si Dia ni cantik. SY nampak pon terus tertawan. Okey. SY angkat Si Dia pegi kaunter untuk bayar dan bawa balik rumah.

Kejadian berlaku kat butik kasut bernama DOSS.

P/s: Sabor je la kan dengan cite suspen SY ni. Ngeee~ Jangan marah. Rajin2 datang lawat blog SY k. Peace, no war ^_^ v









Terima Qaseh atas klik yang korang sumbang kan pada pixa ni:

12 July 2011

aku mencintainya tanpa kenal kata SEMPURNA

Assalamualaikum dan salam sejahtera


Ku mencintaimu kerana agamamu. Bukan kerana rupamu, hartamu mahupun kedudukanmu. Jika rupamu, hartamu dan kedudukanmu hilang, itu tidak bermakna akan membuat cintaku padamu berkurang. Akan tetapi jika agama itu hilang pada dirimu, maka hilanglah rasa cintaku kepadamu.

~ ~ ~ * * * ~ ~ ~ * * * ~ ~ ~

Aku mencintainya tanpa kenal kata sempurna

Aku mencintainya dengan melihat segala kelebihan dan kekurangan yang dia miliki

Aku mencintainya dengan segala kesabaran dan keikhlasan hatiku

Aku mencintainya dengan penampilan agamanya dan bukan fizikalnya

Aku mencintainya dengan sebentuk cinta yang ku punya

Apa yang lebih penting, aku mencintainya tanpa melebihi rasa cintaku pada Nya

* * * ~ ~ ~ * * * ~ ~ ~ * * *

Cinta kepada bunga
Bunga akan layu

Cinta kepada manusia
Manusia akan mati

Sebaliknya cinta kepada Allah akan kekal abadi

Allah adalah Pencipta dan Pembuka rasa cinta kepada hamba2 Nya

Hanya Allah yang bisa membuka dan menutupkan rasa cinta itu kepada hamba ciptaan Nya atas kehendak Nya

Terima qaseh ya Allah









Terima Qaseh atas klik yang korang sumbang kan pada pixa ni:

10 July 2011

orang kuning tu pon kene TANGKAP???

Assalamualaikum dan salam sejahtera~


Perhatian kepada semua.

Ini ada satu pengumuman penting.

Tumpang tanya~ ~ ~

Ade nampak orang yang pakai baju kuning tu tak???

Selalu ade je die ikut kat belakang SY.

Susah, susah, susah~ ~ ~

Nak kene bakor ni. Haish! Sabooo je la.

Mesti mereka dah kene tangkap semalam?

Ummm~ Macam mana ni???

Mesti mereka dah BERSIH kene tangkap semalam.

Alahai~ ~ ~

Risau, risau, risau.

Sape2 yang jumpa mereka ni, pesan kat diorang ni suruh balik cepat. ASAP! Cakap juga kat diorang tu, SY tengah cari diorang. SY dah rasa macam duduk kat bawah tempurung kelapa dah ni. Terputus hubungan dengan dunia luar.

Sekian, harap maklum. Kerjasama anda SY dahulukan dengan ucapan ribuan terima qaseh~









Terima Qaseh atas klik yang korang sumbang kan pada pixa ni: