teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

29 June 2011

andai aku adalah tulang rusuk mu yang HILANG

Assalamualaikum dan salam sejahtera


• ANDAI AKU ADALAH TULANG RUSUK MU YANG HILANG 


 andai aku adalah tulang rusuk mu yang hilang

aku berharap

jika nanti Allah mempertemukan kita

kau akan selalu membimbing ku

agar aku menjadi wanita yang solehah

yang nantinya akan menjadi bidadari mu di syurga

kerana aku ingin kita akan disatukan di dunia dan akhirat

~••~••~~••~••~~••~

andai kau ditakdirkan untuk menjadi ayah buat anak ku

jadilah ayah yang bisa mendidik anak kita

agar mereka nanti menjadi kebanggaan buat kita di dunia dan akhirat

iaitu anak yang soleh dan solehah

yang bisa menjunjung tinggi agama Allah

~••~••~~••~••~~••~

andai engkau ditakdirkan untuk ku

ku berharap kau bisa menjadi imam buat ku dan anak ku

kau bisa menjadi pemimpin yang baik dalam rumahtangga kita

kau bisa mencintai ku apa adanya

dan bisa menyikapi kekurangan dengan penuh kebijaksanaan

~••~••~~••~••~~••~

dan andai aku salah

tegurlah aku dengan kata-kata mu yang penuh dengan kelembutan dan kebijaksanaan

andai aku marah

belailah rambut ku dengan kasih sayang mu

agar marah ku bisa berubah menjadi kelembutan

andai aku lupa

ingatkanlah aku dengan penuh kasih sayang

agar nanti kau tetap menjadi suri tauladan bagi ku dan anak kita


~•~••~~••~••~~••~


kerana...

aku hanya mengharapkan imam yang baik dalam rumahtangga ku

yang bisa selalu membawa aku ke jalan yang diredhai Nya

jalan yang menuju syurga Nya bersama diri mu






~insya'Allah, amin ~~










Terima Qaseh atas klik yang korang sumbang kan pada pixa ni:

27 June 2011

SY tidak bersalah dalam hal ini yang membabitkan follower itu

Assalmualaikum semua dan selamat sejahtera~

Hi~ Lama tak bersua kan. Huhu~

Alhamdulillah hari ini SY di beri kesempatan untuk menulis lagi.

Cewah! Skema ayat. Macam nak hantar kat cikgu Bahasa Melayu tingkatan lima. Ngeee~

Nak tanya la kan. Anda2 semua kenal Mohd Ridzuan Yakub x?
.
.
.
.
.
Sesungguhnya SY juga pon tak kenal. Ngeee~

Tapi~ ~ ~

Tapi2, tapi ye~ ~ ~ SY baru je kenal die. Merupakan pemegang share dan juga pemilik sepenuh nya ke atas Duitcyber.com.

Berasal dari Pahang dan bertugas di Sarawak. Merupakan seorang pendidik anak bangsa.

Ada satu lagi fakta tentang beliau. Percayalah! Ini bukan auta.
Beliau merupakan follower bertuah yang ke~ ~ ~ Ca ja~ ~ ~
.
.
.
.
.
Yang ke-400. ^ ^ v

Nampak duit mesti korang ingat die cite pasal duit juga kan. Na'ah! Bukan, bukan, bukan. Segalanya mengenai ilmu. Nak tahu lebih lanjut, jom ikut SY ke majlis ilmu yang bertempat di dalam pixa ni. Jemput klik pixa untuk join majlis ni.









Terima Qaseh atas klik yang korang sumbang kan pada pixa ni:

16 June 2011

buat hal dengan Apple Pink Bow

Assalamualaikum semua~

SY nak kabor kan kat seluruh warga blog. Korang kenal Apple Pink Bow???

Pertama-tama kali nya SY buat hal dengan blog orang. Ape2 pon, memang SY pon macam tak percaya.

Tak qesah la kan. SY yang salah atau tak. Bagi SY, SY tak salah pon. Peduli ape orang nak kata ape. SY tak' qesah!

Nak tau SY buat apa dengan blog tu???


Nampak2???

SY cari pasal dengan blog ni pasal Giveaway yang Apple Pink Bow buat.



Photobucket
Ni plak banner blog Apple Pink Bow.

Blog shopping online macam2 jenis shawl, macam2 jenis inner dan macam2 lagi.

Sape2 yang nak join sekaki dengan SY cari pasal kat dalam blog Apple Pink Bow, anda di sila kan dan di alu2 kan. Boleh la klik banner Apple Pink Bow Giveaway kat atau tu. Kalau nak shopping plak, klik banner blog Apple Pink Bow kat atas tu.

Bersama2 dengan ini, SY tag tiga orang daripada batalion SY
http://zoeyzauyah.blogspot.com/
http://mid-sayang.blogspot.com/
http://princesshanako.blogspot.com/

Ow'Yeah!









Terima Qaseh atas klik yang korang sumbang kan pada pixa ni:

08 June 2011

saat itu aku HARUS MELUPAKAN mu

Dimulakan dengan,

Assalamualaikum.


Sebesar apa pun cinta ku pada mu
Sedalam mana pun sayang ku pada mu
Aku harus melupakan mu dalam Takbiratul Ihram ku
Dan...
Telah ku ikhlaskan apa yang ku rasa
Saat kebesaran Nya datang menyapa...

P/s: Besar dan bermakna pengertian disebalik bait2 kata yang tercipta. Sila la komen dan beri pendapat tentang sabda yang terilham di atas. ^ ^v

02 June 2011

terkezut my heart

Assalamualaikum semua~ ~ ~

Entry pertama di bulan Jun ni SY mula kan dengan entry yang sungguh amat memeranjat kan SY.

Tak tahu nak ungkap kan macam mana.

Korang kenal tak insan yang bernama Nurhazwani Zulaika Binti Yusop.

Walaupun nama bapa kami sama tapi kami bukan adik beradik. Namun kami adalah bersaudara. Saudara seislam.

Ape? Tak kenal? Orite2. Kalau macam tu jom kite berangkat ke tempat beliau. Jom2.

Wany zulaika. Itulah blog beliau di beri nama.

Merupakan anak kelahiran Bintulu.

Al-kisah nya adalah kerana Wany telah melakukan sesuatu di luar jangkaan SY terhadap blog SY.

Salam Wany... Mak seh sudi follow blog kamek yang sik seberapa twok. Kitak perasan sik yang kitak jadi follower kamek yang ke-300? Twok la hadiah kamek k kitak. Entry khas kamek cipta k kitak. Hehe~

Translation: Salam Wany... Time qaseh follow blog saya yang tak seberapa ni. Awak perasan tak yang awak jadi follower saya yang ke -300? Ni la hadiah saya untuk awak. Entry khas saya cipta untuk awak.

Hoho~ Tiba2 nenek kelaka (cakap) bahasa Sarawak. Nenek translate untuk pembaca yang budiman sekalian.

Untuk semua follower blog SY, SY ucapkan jutaan terima qaseh kerana sudi follow blog SY yang tak seberapa ni. Tanpa kalian, ! little lady purplepink ! tidak akan sampai ke tahap ini. Tanpa kalian juga, blog SY ini tiada apa2.

Sekian, terima qaseh. ^ ^v