teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

26 February 2011

RAPUNZEL~~~ let down your hair~~~

Toing,toing. Assalamualaikum. Hai semua~ ~ ~ Aku baru je lepas tenggok cite Tangled. 


Wink,wink. Cite Walt Disney. Adaptasi dari cite RAPUNZEL~ ~ ~ Best cite ni~ ~ ~ Aku tengok kat incik lappy ni je~ ~ ~ Tengok pixa kat bawah ni memang rasa tangled la. Serabut je dengan rambut.


Cite ni kalau tak silap tahun lepas lagi dah klua. Tapi aku baru je tengok tadi. Ape boleh buat la kan. Sebelum-sebelum ni busy gile kentang. Hukhuk T_T Busy dengan PSM (Projek Serabut Memanjang.) Hahahahahahahahhhaha ^ ^ Takde la. Bukan Projek Serabut Memanjang, Projek Sampai Mati. Opsss! Bukan juga. Tapi yang sebenar-benar nya Projek Sarjana Muda. Tapi memang serabut projek ni. Siap kan experiment. Siap kan thesis. Presentation. Hanya Allah yang tahu kekalutan hidup aku tym tu. Hukhuk T_T

Ok. Berbalik kepada cite tadi. Kepada sape-sape yang belum tengok cite ni, aku syor kan korang tengok. Memang best. Part kelakar pon ade~ ~ ~ 


Memang cite ni pasal RAPUNZEL pon. Bayi kepada pasangan Raja dan Permaisuri yang diculik  oleh Ahli Sihir. Tapi cite ni telah diberi nafas baru~ ~ ~ Korang mesti nak tahu kan kenapa Ahli Sihir tu culik Puteri tu tym die masih kecik pas tu bela Puteri tu sampai besar. Ade somethin' special kat rambut Puteri tu yang Ahli Sihir tu nak. Ahli Sihir tu bukan nak culik Puteri tu pon sebenar nya. Kalau korang nak tahu, tengok la cite Tangled ni~ ~ ~

Cite ni bukan takat pempuan je yang tengok tau. Lelaki pon tengok juga. Sebab cite ni ade part aksi-aksi juga. Best, best.

Wah! Macam cosplay la plak. Cuma nya mereka ambik watak cite Walt Disney. Bukan watak anime. Hehe~

Jom tengok cite ni jom~ ~ ~ \ ^ ^ /

23 February 2011

imajin aku TV mu

Tadi aku g test 1 Process Control Instrumentation. Lepas test, dapat la aku menulis lagi kat blog ni. Walaupun sebenar nya jiwa aku ni sangat2 terpanggil untuk post somethin' kat blog ni semalam. Aduhai ~ ~ ~ Terseksa nya jiwa dan raga caye ni. Hukhuk! Tapi khamis ni ade test 1 Chemical Reaction Engineering II la plak. Urmmm~ Sabor je la. Malam ni nak ubati kerinduan kat blog. Hahahahahahahahahahaha~

Ermmm ~ ~ ~ Korang tau tak lagu OAG yang tajuk die Permaisuriku? Aku suka lagu ni. Lagu ni unik. Dolu-dolu masa tym skolah menengah, subjek Bahasa Melayu kan ade bahagian komsas. Ade 1 istilah tu khas dalam part gaya bahasa nama die metafora. Hah! Melambang kn sesuatu dengan berlebih-lebihan. Gaya bahasa ni slalu muncul dalam puisi atau syair. Dulu tym skolah menengah, gaya bahasa yang nama nya pelik2, 1 tu je la yang aku ingat. Gaya bahasa Metafora. Ok. Berbalik kepada cerita td, yang lagu OAG-Permaisuriku. Jom kite review lirik lagu ni jom.


OAG - Permaisuriku

Imajin aku TV mu
Transmisionku terbit untukmu
Dramaku produk khas siaranmu
Trans-sonet gelora satelit chinta

Imajin aku Radio mu
Internissionku orbit untukmu
Iramaku orbit khas hiburanmu
Inter-planet kejora ke Marikh asmara

Wo'o'oo

Permaisuri rumahku
Permaisuri radarku
Permaisuri syurgaku
Wo'o'oo
Yang teristimewa

Imajin aku VJ mu
Transvisiku terbitan untukmu
Karaktorku ilham khas pedomanmu
Trans-fonik gelora satelit chinta

Imajin aku DJ mu
Intervisiku orbit untukmu
Metaforku iltizam khas buatmu
Inter-sonik kejora ke Marikh asmara

Wo'o'oo

Drama korea, Secret Garden

Best kan baca lirik die. Kalau korang nak dengar lagu ni, cuba try tngk kat youtube. Nak letak kat sini tapi internet dah tak ok la plak. Sebelum ni boleh je kalau nak buka youtube, tapi entah sejak internet ni kejap adew kejap takde trus tak boleh nak buka. Macam ni la kejadian internet kat cekolah ni kalau penyakit die dah lama tak datang. Sabor je la~ Huhu~


21 February 2011

Istimewa kamu WANITA

Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata, "Mama letih la.. dah lewat ni, Mama nak tido lah....". Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas... leceh pulak nanti.. dah tu, ade pulak rice cooker dalam sink.. rendam lepas makan tadi.. basuh jap...susun pinggan kat rak, lap dapur.. terpercik kena sambal masa masak tadi... check air panas dalam flusk.. takut habis pulak nanti malam anak nak susu... memang dah kering pun flusk ni, jerang la air... sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong... salin la gula... check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok.. nasib baik ade lagi... ishh... ni lauk bila ni, semalam... dah beku dah... basuh la kejap.... pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh... penat dah ni, besok je la basuh... sidai kain lap je lah...



Tik... bunyi air dah masak... salin air dalam flusk... ok settle... baru teringat tak semayang lagi... on da way nak g bilik, papa tgk tv lagi... nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska... check... baju 2 pasang, towel... towel kecik utk selesema... calamine lotion untuk sapu ruam... pampers 4 keping.... alamak.. telupa pulak masukkan botol... basuh botol jap... ok settle...

Ternampak pulak beg g keje... emm.. besok nak pakai beg polo coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je... salin jap barang2 beg coklat... cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2.. leceh pulak.. selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti... hishhh sempit la beg ni... hangin je... nak kena beli ni beg baru... rasenya 25 hb ni Sogo sale nih... mana flyers tadi ek... ha ni die.. ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa.. ok settle...

Tetiba dengar suara papa..."Mama buat apa lagi tu.. tadi kata nak tido.."....".. yelah nak tido la ni.. nak smayang jap..." Masuk toilet.. buat apa2 yang patut... cuci muka dulu..2 jenis lak tu... adoi.. gosok gigi... smayang... pakai toner... pakai treatment cream... nak lawa and maintain punya pasal lah ni... nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak... huhuhuhu...

Bukak almari... emmm... pakai baju hijau ni lah besok... gosok kejap.. check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni... kat bilik belakang... la, napa komputer ni tak tutup ni.. gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah.. ishhh ... g dapur, basuh, sambung gosok baju... gantung elok2... kemaskan baju. gantung2... masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor... ok settle..

Dgr suara papa lagi..."Papa dah ngantuk ni..".. dalam pada nak masuk ke bilik... owh... pokok aku dah nak mati ni ha.. lupa dah 3 hari tak siram... ok, siram jap... check jap pintu ni... sah tak kunci lagi... grill pun tak tutup.. ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku... bukak lampu luar.. ni mainan ni sepah2... masukkan la dalam bakul mainan budak ni... banyak nya... sampai bawah meja makan pun ade... adoi.... ok dah ...

Ok dah boleh baring... adoi sakitnya pinggang... cium si comel ni kejap... selimutkan die... la.. napa basah ni... emm,tukar la pempers ni... tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la... nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali... ok sayang tido k... kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh.. tido sampai pagi k... gud nite.. sweet dreams...

Aaahh... sedapnya dapat baring... mana pulak lotion sapu kurus aku nih... ha, ni dia... sambil sapu lotion kurus,,, setkan alarm... setkan program kerja besok... pg kul 9.30 ade meeting..ahh... boring... panas pulak lotion nih.. dah la... emm.. sedapnya lelapkan mata... Ya Allah... terima kasih untuk rezekiMU hari ini,. .. mohon keberkatan dari Mu tuhan... papa pun bangun tutup tv..."Papa dah ngantuk sangat ni... nak tido lah... citer pun tak best malam ni, bola pun takde..."... selang seminit ... dengar suara papa berkeruh... dah agak dah....

So?.... apa yang peliknya..?? Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?... SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA BUAT.... tu yang tak boleh nak mati cepat tu...

Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah... setiap wanita adalah istemewa dengan cara mereka sendiri...

Kalau lelaki mengakui kebenaran ini.... hormat dah hargailah mereka... untuk keperibadian dan kebolehan mereka untuk berdikari...



P/s: Bosan2 tengah wat assignment, selongkar incik lappy. terjumpa la plak artikel ni. (so?) so~ ~ ~ aku letak la dalam blog aku ni. artikel yang buat aku tersenyum. nak kongsi kan dengan korang pembaca sekalian. teringat kat mama la plak. ngeee~ rindu~ ~ ~ 

19 February 2011

cinta si penggali Ilmu

Hari ni dan juga merangkap malam ni aku nak cite pasal cinta seorang nerd. Macam tajuk kat atas tu la. Hoho~ Saja aku nak bercerita. Tiba-tiba je rajin nak bercerita. Haha~ Alkisahnya berbunyi seperti  dibawah ni.

Alkisah tersebut la qesah sang kancil dan buaya... (Hep! Apesal adew cite sang kancil dan buaya pula ni) Eh! Sorry, sorry. Salah taip la plak. Jangan marah ye~ Dolu-dolu~ ~ ~ (Panjang nye dolu-dolu die~ ~ ~) Adew la sorang nerd ni. Die ni blaja kat U. Kat U mana? Hah! Aku pon tak tau U mana kalau korang tanya. Yang penting dalam cite ni, die blaja kat U. Die ni kuat tahap gaban la study. Gaban pon kalah dengan die. Pas tu gaban melarikan diri kat U lain. Sebab asyik die je menang. Tak bagi chan skali pon kat gaban tu menang. Pergi la gaban membawa diri~ ~ ~

Tempat best study untuk die ni ialah library. Haha~ Biasa la, kalau nk exam, library memang penuh dengan student. Tapi die ni tak. Tak kira la exam ke tak exam, library dah jadi macam rumah nombor 2 die. No 1 rumah die kat kampung. No 2 library tu la. Nasib baik die x bawa bantal dengan katil die skali kat library tu. Kalau tak, tak ke susah penjaga library tu nak halau die balik. Dah la kalau tyme study malam kat libraby pon dah susah nak suruh die balik. Sian kat penjaga library. No 3 jatuh kepada hostel. Kesian hostel. Dapat nombor 3. Sabo je la ye hostel~ Hostel tu memang dah jadi macam hotel. Tengok, nama pon nak lebih kurang je. Hostel, hotel. Hah! Mana-mana die la kan.

Nak di jadi kan cite, suatu hari tengah khusyuk berstudy la konon nye, tiba-tiba kefokusan pembelajaran si nerd ni terbantut. Hah! Kenape terbantut? Hah! Ini la yang kite nak tahu sekarang ni. Otak si nerd ni mentafsir kan bahawa bau tersebut adalah bau bahan kimia. Bau bahan kimia berunsur daripada kumpulan keluarga aromatik. Die terbuai dek bau yang dihidu nya. Ayat-ayat dalam bacaan nya menari-nari. Ish, ish, ish~ ~ ~ Tak sangka plak yang die ni boleh hilang tumpuan di sebab kn oleh bau aromatik tersebut. Namun, lamunan nya terhenti apabila pen yang berada di tangan terlepas. Mata nya lantas membulat. Die terlelap sebentar tadi. Die bermimpi.

Tetapi bau aromatik yang dihidu tadi masih ada. Rupa-rupa nya kat depan die, duduk semeja pula tu, ade seorang pempuan sedang khyusuk study. Cantik kata hati si nerd ni. Tapi hati die tak sama dengan tindakan. Die kemas buku dengan kasar dan pergi macam tu je. Sombong la konon nye. Pempuan tu plak terpinga-pinga. Kesian~ ~ ~ Jahat betul la. At least kata la hi ke. Tak pon tanya nama ke. Tanya awak dengar tak saya berdengkur tadi. Ni tak. Tak patut. Tak patut.

Esok nya, pempuan tu dapat surat layang daripada si nerd. Bunyi surat die macam ni:

Once you finish answer this question, send the answer to me. Kalau boleh, as soon as possible.

Adward

Pempuan tu dapat je surat, trus reply. Eh! Lupe nak bagi tau. Nama si nerd tu Adward. (Apew la~ ~ ~ Nama tu penting.) Haha~ Sorry~ ~ ~ Pempuan tu datang la kat meja tempat Award tu slalu study. Die bagi la jawapan kat Adward. Buka-buka je surat, Adward senyum lebar. Pempuan tu pon senyum juga. Pas tu diorang gelak sama-sama. Orang yang dok study kat library pon heran tengok diorang. Tak kira la student, penjaga library, makcik cleaner dan sape-sape la, semua heran. Sebab si nerd yang bernama Adward ni SOMBONG. Nak senyum pon susah. Tapi tiba-tiba hari tu die bukan je senyum, siap boleh gelak lagi. Pas tu mereka berdua pon klua dari library tu trus gi cafe.

Tak lama lepas konvo, mereka pon kawen dan bahagia hingga ke anak cucu. Mesti korang nak tau kan apew yang pempuan tu reply. Jom kite baca ape yang die reply kat Adward.

If you ask me, 'you love me?'
My answer is 'yes, i do.'

Nelly

(Hish! Apew la kene-mengene nye dengan surat Adward tu. Nyesal baca. Panjang pula tu.) Sabo-sabo. Nak bagi tau la ni~ ~ ~ Jeng, jeng, jeng. 


Kan nampak tu. Jawapan die i <3 u. I LOVE U.

Lagi satu, perasan ke tak?
Ne = Nelly
Rd  = Adward
Ne + Rd = Nerd

^^ Sekian...

08 February 2011

pipi kaler pink ^^

Heechul oppa said to me that:
There is no one else like you, even when I look around, just trying to find someone like that.
A good person like you, a good heart like yours, a good gift like you.

It’s such a relief, where could you find a guy who’d protect you like me

A happy guy like me, a happy guy like me, the happiest guy who smiles like me.


ngee~ dalam hati ada taman. dalam taman ada gula-gula kapas. wink2. weee~ ^^ (dalam taman ader perindustrian. jd taman perindustrian. hahahahahaahhahahahaha~). hep! apew mula... ish! ish! mls la nk ckp. merajuk ni. merajuk. urmmmmm~ tp tngn 2 aktif jew mengetik ngetik incik lappy. apew pnya merajuk la. td siap kata mls. ish, ish,ish,ish~~~

tenapew? xpercaye kew? tp klu korg semua tngk ni msti korg pun blh agak tenapew hati ni mnjd taman gula2 kapas. hehe~ ^^

video


hah! mcm mn? btl kn. (tpu... xdew pon. xrsa pon. =p). apew pula xdew. adew la. tngk ni:

ryeowook curi2 basuh kete.



donghae bg bunga ros.



shindong tunjuk love puzzle yg diew pasang.


heechul bg kad.




yesung bagi belon, tali belon ikat pada cincin.




leeteuk tunjuk pixa love yg diew ambik.



kyuhyun tunjuk pixa love yg diew tampal kat dinding.


yew la~ wlpun diew tunjuk kat camera, tp secara x langsung kitew yg tngk video 2 tngk diew tunjuk semua 2 kat kitew. ngeee~ wink2. i loike this song... ish. ish. malu la kene buat mcm 2. blushing2. lg2 klu tngk trjemahan lirik lagu ni dlm english. huhu~ hati dh tukar bntuk jd bunga. apew2 pon enjoy la tngk video klip lagu NO OTHER dari SUPER JUNIOR ni yew~ caye nk g melayan tngk video klip ni jg. have fun~~~

comel sgt~~~



NO OTHER - SUPER JUNIOR

SIWON  NUH GATEUN SARAM DDO UHPSUH JUWIREUL DULLUHBWADO GEUJUH GEURUHTDUN GUHL ODISUH CHATNI
ALL NUH KATCHI JOHEUN SARAM NUH KATCHI JOHEUN SARAM NUH GATCHI JOHEUN MAEUM NUH KATCHI JOHEUN SUNMOOL
YESUNG NUHMO DAHAENGIYA AESSUH NUHREUL JIKYUHJUL GEU SARAMI BARO NARASUH ODISEO CHATNI
ALL NA KATCHI HAENGBOKHAN NOM NA KATCHI HAENGBOKHAN NOM NA KATCHI OOTNEUN GEURUHN CHEHGORO HAENGBOKHAN NOM

Ryeowook Nuheh ddaddeuthan geu doo soni chagapgeh (chagapgeh shikuh isseulddae)
Nuheh ganghaettduhn geu maeumi nalkaropgeh (sangchuh badasseul ddae)
 Donghae Nehga japajulge anajulge salmyuhshi geu guhseuro jakeun wiroman dwehdamyuhn johgessuh
uhnjehna duh maneunguhl haejugo shipeun nae mam nuhn da mollado dwae
 Kyuhyun kaseumi sorichyuh malhae jayurohun nae yuhnghohn
uhnjehna chumeh i maeumeuro nuhreul saranghae
guhluhwattduhn shigan boda nameun nali duh mana
Heechul Nuh gateun saram ddo uhpsuh juwireul dulluhbwado geujuh geuruhtdun guhl odisuh chatni
 All 
Nuh katchi joheun saram nuh katchi joheun saram nuh gatchi joheun maeum nuh katchi joheun sunmool
Eunhyuk Nuhmo dahaengiya aessuh nuhreul jikyuhjul geu sarami baro narasuh odiseo chatni
All Na katchi haengbokhan nom na katchi haengbokhan nom na katchi ootneun geuruhn chehgoro haengbokhan nom
Yesung Naeh gananhaettduhn maeumi noonbooshigeh (juhmjuhm byuhnhaegal ddae)
Jakeun yokshimdeuli duhneun nuhmchiji angeh (nah mameh geureut kuhjyuhgal ddae)
Sungmin algo issuh geu modeun iyooneun boonmyunghi nehga isseo joouhttdaneun guht geuguht ddak hanabboon
uhnjehna gamsahae nehga nuhmankeum geuri jalhal soo ittgettni
Leeteuk kaseumi sorichyuh malhae jayurohun nae yuhnghohn
uhnjehna chumeh i maeumeuro nuhreul saranghae
guhluhwattduhn shigan boda nameun nali duh mana
Ryeowook Nuh gateun saram ddo uhpsuh juwireul dulluhbwado geujuh geuruhtdun guhl odisuh chatni
Nuh katchi joheun saram nuh katchi joheun saram nuh gatchi joheun maeum nuh katchi joheun sunmool
Heechul Nuhmo dahaengiya aessuh nuhreul jikyuhjul geu sarami baro narasuh odiseo chatni
Na katchi haengbokhan nom na katchi haengbokhan nom na katchi ootneun geuruhn chehgoro haengbokhan nom
Rap - Eunhyuk Ittjana jogeum ajoo jogeum na soojoopjiman nuhn molla sokeun taeyangboda ddeuguhwuh neh mam jom alajyoh
TV show-eh naohneun girl-deuleun moodaesuh bitchi nandaedo nuhn uhnjehna noonbooshuh (nehga michyuh michyuh baby)
saranghandan nuheh maleh sehsangeul da gajin na you and I you’re so fine nuh gateun saram isseulka
saranghae oh nehgehneun ohjik nuhbbooniran guhl babo gateun naehgehneun juhnbooraneun guhl alajyoh
Kyuhyun, Ryeowook gateun gileul guhluhwassuh oorin suhro dalma gago ittjana
Kyuhyun nollaool bboonya gomaool bboonya saranghal bboonya
All Nuh gateun saram ddo uhpsuh juwireul dulluhbwado geujuh geuruhtdun guhl odisuh chatni
Nuh katchi joheun saram nuh katchi joheun saram nuh gatchi joheun maeum nuh katchi joheun sunmool
Nuhmo dahaengiya aessuh nuhreul jikyuhjul geu sarami baro narasuh odiseo chatni
Na katchi haengbokhan nom na katchi haengbokhan nom na katchi ootneun geuruhn chehgoro haengbokhan nom
Nuh gateun saram ddo uhpsuh…




hah! yg ni pulak translation dlm English. ^^

[Siwon] There is no one else like you, even when I look around, just trying to find someone like that
[All] A good person like you A good person like you A good heart like yours A good gift like you
[Yesung] It’s so lucky, where else could you find a guy who’d protect you like me
[All] A happy guy like me A happy guy like me The happiest guy who smiles like me
[Ryeowook] When your warm hands become cold (when they’re icy cold)
When your strong self gets defensive (when you’re hurt)
[Donghae] I’ll hold you I’ll hug you I hope these gentle things give you even a little comfort
It’s okay that you don’t know how I always want to give you so much more
[Kyuhyun] My heart is screaming out, my free spirit
I always love you first
There are far more days left than it took to get us here
[Heechul] There is no one else like you, even when I look around, just trying to find someone like that
[All] A good person like you A good person like you A good heart like yours A good gift like you
[Eunhyuk] It’s so lucky, where else could you find a guy who’d protect you like me
[All] A happy guy like me A happy guy like me The happiest guy who smiles like me
[Yesung] My needy heart is dazzled [when things change bit by bit]
I no longer need anything (when my heart gets bigger)
[Sungmin] I know why, it’s clearly all because of you, because of what you gave, just that one thing
I’m always so thankful because it seems now I can be as good as you
[Leeteuk] My heart is screaming out, my free spirit
I always love you first
There are far more days left than it took to get us here
[Ryeowook] There is no one else like you, even when I look around, just trying to find someone like that
A good person like you A good person like you A good heart like yours A good gift like you
[Heechul] It’s such a relief, where could you find a guy who’d protect you like me
A happy guy like me A happy guy like me The happiest guy who smiles like me
[Eunhyuk] It’s true I’m a little, very, a little shy You don’t know it I’ve deceived you You’re hotter than the sun Please notice my feelings for you
Even when the girls on TV are lighting up the stage, you’re always dazzling ([Shindong] I’m going crazy crazy baby)
I love you so much that when you speak I feel like I have the whole world, you and I you’re so fine Is there anyone like you?
[Shindong] I love you oh please notice that it’s still only you, that you’re everything to silly me
[Kyuhyun, Ryeowook] We’ve walked a similar path We’re becoming more and more alike
[Kyuhyun] It’s just surprising, I’m just grateful, I just love you
[All] There is no one else like you, even when I look around, just trying to find someone like that
A good person like you A good person like you A good heart like yours A good gift like you
It’s so lucky, where else could you find a guy who’d protect you like me
A happy guy like me A happy guy like me The happiest guy who smiles like me
There is no one else like you…


04 February 2011

selongkar incik lappy

habis segala2 forlder dlm incik lappy ni aku selongkar. bkn selongr utk selerak kn. haha~ nk tngk folder mn yg aku x nk,aku nk buang jaoh2. shu2. sian ke incik lappy ni. jd lmbt sbb nk ingt bnyk folder2 aku. may b jg salah 1 sbb nyew incik lappy ni dh tua? kot... dua sem lps incik lappy siap mamam tomyam aku.hua~~~ tym 2 rsa nk meraung. dh la tym 2 nk kene siap kn proposal utk projek sarjana muda (PSM) I. adoi la... habis seluruh gigi (keypad) incik lappy basah dgn tomyam. 2 la. mamam lg smbil enjoy drama korea dpn incik lappy. aku ingt lg, tym 2 aku tngk drama korea You're Beautiful. mmg beautiful la incik lappy ni. hbs separuh tomyam aku diew mamam. sabor jew la yew. tym 2 mmg dh cuak dh. tp... ya... thanks to Allah. incik lappy is still working. wink2. I LAP U INCIK LAPPY. ^^

dlm pd aku mnyelongkar forder dlm incik lappy ni... jeng! jeng, jeng~ cube teke caye jupe apew? jumpe apew? hah! ini la persoalan nyew yew. caye tejupe puisi. hehe~ hasil nukilan seorg sahabat alam maya caye. puisi 2 dedikasi utk ssorg. kisah benar. kisah ttg sahabat caye 2 la... 

first tym bace, mmg tersentuh hati. rsa apew yg diew nk smpi kn. dlm puisi 2 diew lahir kn apew2 yg patut la. mcm 2 la. tp mmg... ish. besh la puisi diew ni. i like. nseb baik xdew link like mcm kat pesbuk 2. klu x, dh lma i loike. ngeee~ ni peracaan caye tym bca puisi sahabat caye ni. x tahu la pula korg mcm mn kn. so... wanna try to read? here the copy of the poem. enjoy it.



Awak,
ini kali pertama,
saya tulis puisi cinta..
tanpa mengcopy dari mana-mana puisi,sajak..
atau lirik lagu…
awak tau kenapa?
Sebab awak..

Awak,
Saya tahu saya bukan insan seni,
Saya budak bisness,
Ekonomi, marketing, matematik,
Bidang saya..
Sastera, madah pujangga..
Tak pernah pun tertulis dalam kamus hidup saya..
Apatah lagi puisi cinta..

Tapi,
Mengenal i awak, mengubah diri saya..
Saya bukan lagi budak sivik macam dulu,
Berkepit dengan buku, menghadap computer 24 jam
Sekarang ni saya dah pandai..
Baca novel-novel cinta..
Apatah lagi novel ayat-ayat cinta..
Siap dengan movienya lagi saya tonton..
Agar dapat saya cipta kata-kata puitis untuk awak
Dan belajar apa itu ertinya cinta…

Awak,
Dulu awak selalu kata kat saya..
Saya manusia robot,
Tak ada perasaan.. tak tahu menghargai insan sekeliling…
Kata awak.. walau gempa bumi sekalipun,
Saya tetap tak akan sedar,
Sebab saya terlalu leka dengan dunia saya..

Dan lagi,
Kata awak,
Saya juga tak akan sedar seandainya satu hari nanti,
Saya akan terjatuh cinta,
Tambah-tambah lagi kalau orang itu adalah awak..
Saya tahu awak bergurau..
Sebab tu saya tak ambik kisah pun..
Pada saya.. siapalah awak waktu itu..

Tapi saya silap,
Awak sekarang ini berada dalam hati saya..
Malah terlalu dalam di pelusuk hati saya..
Hingga tak mampu lagi bagi saya,
untuk keluarkan awak dari situ,
Tempat yang paling istimewa dalam hati saya,
Hanya awak yang pertama dan terakhir…

Hari ini,
Saat saya mula belajar untuk menghargai orang lain,
Menyayangi diri awak,
Mencintai awak,
Awak pergi jauh dari saya… jauh sangat…
Hingga tak mampu lagi saya gapai awak..
Dan melihat awak walaupun dari jauh..

Benarlah kata awak..
Saya mungkin akan sedar,
Dari dunia saya apabila orang yang saya sayang,
Akhirnya pergi…Tinggalkan saya…
bersama dunia saya..

Awak,
Waktu itu saya masih tak faham sangat dengan kata-kata awak,
Saya ingat, itu salah satu joke awak..
yang dah boring tengok saya,
Dengan calculus saya, algebra, ekonomi… dan macam-macam lagi..
Sampai awak boleh kata kat saya..
“Awak ni Manusia robot ye? Macam citer terminator tu..”
Tapi sekarang ni,
Saya dah faham maksud awak tu…
Maafkan saya sebab terlambat menyedarinya,,

Awak,
K at sini hari ini..
30 julai 2008.. 12.46 a.m
Air mata saya tumpah lagi awak..
Waktu saya mengimbas kembali saat terakhir saya lihat awak…
Dibawa pergi dari saya…
Sebab saya tahu perginya awak tak akan kembali lagi,
Awak pergi untuk selama-lamanya..
Tak akan kembali lagi…

Awak,
Saya rindukan awak,
Saya rindukan gelak ketawa awak..
Saya rindukan senyuman awak..
Saya rindukan gurauan awak..
Saya rindukan segala-galanya tentang awak…
Tapi sekarang ni,
semuanya tinggal kenangan..
sebab awak dah tak der..

Awak,
Ayat-ayat cinta saya dah tak bermakna lagi,
Hanya yang mampu saya lakukan,
Mengiringi pemergian awak,
Dengan selautan doa yang tak putus-putus,
Sejak dari hari awak pergi jauh dari saya..
Moga awak bahagia di sampingNya..
Dan seandainya tiada cinta lain..
Untuk saya…
Akan saya simpan cinta saya ini..
Untuk bersama awak..
Di akhirnya..

Awak,
Mata saya dah layu,
Tubuh saya dah letih..
Penat sangat hari ini..
Banyak program yang saya kena handlekan
Macam dulu-dulu..
Cuma kali ini berbeza..
Sebab awak x der dah di sisi saya…
Saya berhenti dulu di sini awak…
Lain masa bila terluang,
Saya akan menulis lagi untuk awak..
Sebab hanya dengan cara ni,
Saya dapat ubati rindu saya pada awak..
Dan saya paparkan disini..
Agar orang lain dapat berkongsi rasa dengan saya..
Selamat tinggal sayang…
Moga lenamu aman seperti hari-hari kelmarin…
Salam sayang dariku…

aku yang little lady purplepink

Assalamualaikum dn, salam 1 Malaysia... hoho~ akher nya caye tlh mlakukn perubahan yg besar trhadap diri caye. haha~ apew diew perubahan itu? hah! ini la yg caya nk bg tau. caye dh adew blog... pergh~ entah knp tba2 jew rsa nk ber "blog".wink2. ^^
tngk org lain adew blog mcm besh jew. kdng2 rsa mcm nk menulis sesuatu. tp...x tau nk tulis kat mn.(tulis jew kat dinding 2.kn luas 2... hahahahahhaha~).mngarut btl la suara2 2.adew ke ptt tulis kat dinding. ish, ish, ish, ish... vandalisme! xbaek utk kesihatan. erk, apew pula kesihatan. wat ever la. jnji x mngacau idup org lain. kn2.
urmmm~ sbnr nyew caye x tau nk tulis apew utk permulaan blog caye ni. so caye tulis men ikut cukew ati jew la yew~ ngeee~ capew2 yg baca blog caye ni, time qaseh. maap klu bhsa caye ni kurang d cenangi. huhu~ maap kn caye...