teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

19 February 2011

cinta si penggali Ilmu

Hari ni dan juga merangkap malam ni aku nak cite pasal cinta seorang nerd. Macam tajuk kat atas tu la. Hoho~ Saja aku nak bercerita. Tiba-tiba je rajin nak bercerita. Haha~ Alkisahnya berbunyi seperti  dibawah ni.

Alkisah tersebut la qesah sang kancil dan buaya... (Hep! Apesal adew cite sang kancil dan buaya pula ni) Eh! Sorry, sorry. Salah taip la plak. Jangan marah ye~ Dolu-dolu~ ~ ~ (Panjang nye dolu-dolu die~ ~ ~) Adew la sorang nerd ni. Die ni blaja kat U. Kat U mana? Hah! Aku pon tak tau U mana kalau korang tanya. Yang penting dalam cite ni, die blaja kat U. Die ni kuat tahap gaban la study. Gaban pon kalah dengan die. Pas tu gaban melarikan diri kat U lain. Sebab asyik die je menang. Tak bagi chan skali pon kat gaban tu menang. Pergi la gaban membawa diri~ ~ ~

Tempat best study untuk die ni ialah library. Haha~ Biasa la, kalau nk exam, library memang penuh dengan student. Tapi die ni tak. Tak kira la exam ke tak exam, library dah jadi macam rumah nombor 2 die. No 1 rumah die kat kampung. No 2 library tu la. Nasib baik die x bawa bantal dengan katil die skali kat library tu. Kalau tak, tak ke susah penjaga library tu nak halau die balik. Dah la kalau tyme study malam kat libraby pon dah susah nak suruh die balik. Sian kat penjaga library. No 3 jatuh kepada hostel. Kesian hostel. Dapat nombor 3. Sabo je la ye hostel~ Hostel tu memang dah jadi macam hotel. Tengok, nama pon nak lebih kurang je. Hostel, hotel. Hah! Mana-mana die la kan.

Nak di jadi kan cite, suatu hari tengah khusyuk berstudy la konon nye, tiba-tiba kefokusan pembelajaran si nerd ni terbantut. Hah! Kenape terbantut? Hah! Ini la yang kite nak tahu sekarang ni. Otak si nerd ni mentafsir kan bahawa bau tersebut adalah bau bahan kimia. Bau bahan kimia berunsur daripada kumpulan keluarga aromatik. Die terbuai dek bau yang dihidu nya. Ayat-ayat dalam bacaan nya menari-nari. Ish, ish, ish~ ~ ~ Tak sangka plak yang die ni boleh hilang tumpuan di sebab kn oleh bau aromatik tersebut. Namun, lamunan nya terhenti apabila pen yang berada di tangan terlepas. Mata nya lantas membulat. Die terlelap sebentar tadi. Die bermimpi.

Tetapi bau aromatik yang dihidu tadi masih ada. Rupa-rupa nya kat depan die, duduk semeja pula tu, ade seorang pempuan sedang khyusuk study. Cantik kata hati si nerd ni. Tapi hati die tak sama dengan tindakan. Die kemas buku dengan kasar dan pergi macam tu je. Sombong la konon nye. Pempuan tu plak terpinga-pinga. Kesian~ ~ ~ Jahat betul la. At least kata la hi ke. Tak pon tanya nama ke. Tanya awak dengar tak saya berdengkur tadi. Ni tak. Tak patut. Tak patut.

Esok nya, pempuan tu dapat surat layang daripada si nerd. Bunyi surat die macam ni:

Once you finish answer this question, send the answer to me. Kalau boleh, as soon as possible.

Adward

Pempuan tu dapat je surat, trus reply. Eh! Lupe nak bagi tau. Nama si nerd tu Adward. (Apew la~ ~ ~ Nama tu penting.) Haha~ Sorry~ ~ ~ Pempuan tu datang la kat meja tempat Award tu slalu study. Die bagi la jawapan kat Adward. Buka-buka je surat, Adward senyum lebar. Pempuan tu pon senyum juga. Pas tu diorang gelak sama-sama. Orang yang dok study kat library pon heran tengok diorang. Tak kira la student, penjaga library, makcik cleaner dan sape-sape la, semua heran. Sebab si nerd yang bernama Adward ni SOMBONG. Nak senyum pon susah. Tapi tiba-tiba hari tu die bukan je senyum, siap boleh gelak lagi. Pas tu mereka berdua pon klua dari library tu trus gi cafe.

Tak lama lepas konvo, mereka pon kawen dan bahagia hingga ke anak cucu. Mesti korang nak tau kan apew yang pempuan tu reply. Jom kite baca ape yang die reply kat Adward.

If you ask me, 'you love me?'
My answer is 'yes, i do.'

Nelly

(Hish! Apew la kene-mengene nye dengan surat Adward tu. Nyesal baca. Panjang pula tu.) Sabo-sabo. Nak bagi tau la ni~ ~ ~ Jeng, jeng, jeng. 


Kan nampak tu. Jawapan die i <3 u. I LOVE U.

Lagi satu, perasan ke tak?
Ne = Nelly
Rd  = Adward
Ne + Rd = Nerd

^^ Sekian...

4 comments:

  1. adedehhh..dtrima trus ole pmpuan 2!msti nerd 2 hensem lau cm2..hahaha

    ReplyDelete
  2. mesti la hensem set.dlm kpla aku mesti hensem jak.ahahahahahahhaha~

    ReplyDelete
  3. aku tbayang wtk anime yg salu aku tgok..hehehe

    ReplyDelete
  4. haha~ 2 bkn stakat hensem.comel pula 2.mcm ko tauk2 jak kn otak anime aku ni.

    ReplyDelete

Karang dengan minda, jatuh ke hati hingga mengalir di jarimu.
Tulis cantik2 dan share la dengan SY k. ^^