teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

01 May 2011

Merajuk kerana P. Ramlee

Assalamualaikum semua~

Kali ni aku nak cite pasal salah seorang kazen aku. Nama die Faiza Elai. Dulu panggil die adik, pas tu bila die dah ada adik lelaki, trus ubah panggil die angah.

Tahun ni die darjah 1. Cite kegemaran die ialah cite2 yang dibintangi oleh P. Ramlee. Die tinggal kat Melaka. Kalau cuti mid sem, aku g la rumah die.

Angah: Kak Memeng teman kite tengok cite P. Ramlee malam ni k. Tengok kat TV2.
Aku: Hah! Tak nak la. Kak Memeng nak tdo la. Malas la tengok cite P. Ramlee.
(Sebenar nye aku ok je kalau nak teman die. Tapi aku saje je nak sakat die. Haha! Jahat nye aku.)
Angah: Ala Kak Memeng ni! Teman la kite tengok. Along bukan nye nak teman kita. Kite takut. Kak Memeng~ ~ ~ (Merengek2 kat aku)
Aku: Tak nak~ ~ ~ (Aku pon ikut merengek macam die. Haha!)
Angah: Alahai! Kak Memeng ni. Tak nak kawan Kak Memeng.
(Aik! Tak nak kawan plak dah. Macam2 Angah ni. Dibuatnye aku ni macam sama level umur dengan die la plak. Haha!)
Aku: Haha! Yelah2. Kak Memeng teman kan. Kak Memeng gurau je pon~ ~ ~

Memang hobi die la tengok cite P. Ramlee ni. Padahal dah banyak kali tengok. Tak cukup kat dalam TV, Pakcik aku, merangkap ayah die, banyak belikan DVD cite P. Ramlee yang macam2. Kalau rosak die minta beli baru lagi. Tengok la tu. Minat sangat dengan P. Ramlee.

Ade malam tu. Sampai nangis dan merajuk kat ruang tamu. Takde orang nak teman kan die tengok cite P. Ramlee. Time tu aku dah memang tdo. Lepas dari tu, die minta teman dengan aku kalau aku ade. Kalau die minta dengan Along, macam2 syarat la Along minta. Angah pon ye je, janji ade teman tengok pelakon kesayangan die berlakon.

Tada~ ~ ~
Jangan tersilap okey~ ~ ~
Sebelah kiri ialah pixa P. Ramlee time muda2. Haha! Takde la. Sebelah kiri tu pixa P. Ramlee zaman sekarang. Pixa kanan baru la original Allahyarham Tan Sri P. Ramlee.

Yang sebelah kiri tu ialah... No komen. Haha!

Kawan2 die panggil die P. Ramlee. Siap family aku pon panggil die P. Ramlee. Kalau nyanyi, memang ade suara P. Ramlee. Die nyanyi memang sedap. Asal beliau adelah Bachok, Qlate.

Ape pon, filem2 Allahyarham Tan Sri P. Ramlee memang mempunyai kekuatan yang tersendiri. Masih ditayangkan dikaca TV hingga ke hari ini. Budak2 kecik pon kenal siapa Allahyarham Tan Sri P. Ramlee dan tahu cite2 beliau.

Al-fatihah buat beliau. Semoga dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman. Amin~

21 comments:

  1. budak kecikkk tu comeyyy..
    macam manje je kan..
    :)

    ReplyDelete
  2. @chemay
    sangat~ memang manja. kalau tngk TV mesti nak baring atas peha saya.

    ReplyDelete
  3. haha..comel2.budak ni ada kakak x?hehe p bgusla dia mint p ramlee kan...

    ReplyDelete
  4. @hantu
    ade.kakak die darjah 3.
    time qaseh.

    ReplyDelete
  5. hahaha comey ar..
    mcm adik aku haha..
    waa sangup dy kejut kn along
    mlm2..sbb nk tgk cite ramlee tu..
    haha dasat2..

    ReplyDelete
  6. hehe..kecik2 lagi minat tgk citer p ramlee..huhu..apik ingtkna citer barbie doll tadi..hehe

    ReplyDelete
  7. @Far8 budak baik
    haha~ tu la pasal.tapi along kalau dah ngantok slumber jer.tak layan angah merengek2 minta ditemankan.kalau dengar dialong along dengan angah bercerita lagi la lawak.haha~

    ReplyDelete
  8. @zoey zau yah
    hai zoey~ lama tak cite2 dengan kamu.hehe~

    ReplyDelete
  9. @apik pehe
    haha. P. Ramlee la pelakon no 1 kegemaran die.

    ReplyDelete
  10. haha..cakap kt dia..kiter geng

    ReplyDelete
  11. Cik sy,
    P ramlee mmg best.citer dia kena tengok byk kali baru best...heheee

    ReplyDelete
  12. saya peminat filem2 P.Ramlee.. siyes tengok bape kali pun takkan bosan punya. hahaha..

    mungkin sebab membesar dengan suapan filem2 dia sejak dari kecik kot. minat tak hilang sampai skrg.

    ReplyDelete
  13. @apik pehe
    orite.nnt SY bg tau kat die.

    ReplyDelete
  14. @zoey zau yah
    huhu~ maaf2. bz study, exam n kemas barang. insya'Allah kejap lagi ade la.

    ReplyDelete
  15. @msredcheesecake
    tau takpe.best sangat.

    ReplyDelete
  16. @asada ryutaro
    best2.betul cakap awak.tengok banyak kali pon tak bosan walaupon dah hafal jalan cerita.

    ReplyDelete

Karang dengan minda, jatuh ke hati hingga mengalir di jarimu.
Tulis cantik2 dan share la dengan SY k. ^^