teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

29 May 2011

tragedi, die Adult ke?

Assalamualaikum semua~

Owh ye~ Lupe nak buat kenyataan disini. Patik penyimpan mohor Little Lady Purplepink dengan ini mengisytiharkan esok perang.

Ops! Salah la plak. Patik dengan ini mengisytiharkan bahawa dengan ini di umum kan patik akan membahasakan diri patik sebagai SY. SY stand for saya. Yer! Memang la saya. Namun sesungguhnya SY itu adalah Sufinah Yussof. Tapi macam biasa, nenek tetap nenek kan. Haha!

Kali ni nenek nak cite la pasal nenek g tengok wayang yang sungguh tragis dengan geng keras nenek ye.

Lokasi pertama ialah panggung wayang kat East Cost Mall. Orang2 kat kuantan panggil ECM.

Masa tu nak tengok cite Mechanic.

Dah tiba waktu, masuk la nenek dengan batalion nenek. Batalion konon. Walhal, kami hanya berlima. Sabo je la dengan kerenah nenek ni k. Masa kat tempat nak bagi tiket, orang tu tanya nak tengok MyCard nenek.

Orang Tiket: Nak tengok MyCard (Sambil senyum kat nenek)
Nenek: Hah! (Muka nenek blur. Sebab die mintak MyCard nenek sorang je. Tak pula die minta MyCard satu batalion nenek.)

Nenek ingat die saje nak melawak. Saja nak beramah dengan pelanggan. Tym tu batalion nenek dah nak naik tangga. Nenek pon slumber je menyusul ke arah batalion nenek.

Pak Cik Tinggi Beso: MyCard! (Dengan suara die yang agak tegas)

Tym tu baru setapak dua nenek melangkah.  Nenek pun berundur kebelakang dan bagi kat orang tiket tadi. Die tengok depan nombor MyCard nenek. Pas tu die kembalikan kat nenek. Pas kata time qaseh nenek menuju tangga. Batalion nenek menunggu kat tangga sambil gelak.

Korang bayangkan la macam mana perasaan nenek tym tu. Sabo je la. Kat belakang ade plak orang lain lagi yang nak masuk. Mereka turut menyaksikan tragedi tersebut.

Ce fikir. Ce fikir. Nenek rasa korang pon mesti tahu kan nape orang tiket dan pak cik tinggi beso macam bonzer tu minta MyCard nenek. Hukhuk~

Okey. Sekarang beralih pula ke segmen seterus nya. 

Ingat lagi entry nenek pasal journey to the east? Ade tragedi di sebalik nenek g tengok cite Kongsi kat Suria KLCC tu.

Mama kol. So jawap la panggilan mama. Kawan2 nenek yang beli tiket. Nenek kat belakang diorang.

Kawan Nenek: Kak, nak tengok cite Kongsi yang pukul monster 7.45 pm. Untuk 4 orang.
Pemjual Tiket: Okey. Ermmm~ Die ADULT ke?

Die tujukan kat nenek. Tym tu nenek tengah khusyuk bergayut dengan mama. Nenek jadi blurr bila kawan2 nenek tengok nenek bersama dengan penjual tiket tu skali.

Kawan2 nenek gelak sakan. Nenek makin la bertambah blurr.

Kawan Nenek: Haha! Kak, die tu dah tua. Dah 24 tahun.
Penjual Tiket: Owh~ ~ ~ (Pastu akak tu senyum)

Nasib baik masa nak masuk tu, orang yang ambik tiket tak tahan nenek. Urmmm~ Sabo je la. Kawan2 nenek gelak sakan kat nenek. Terhibur pula diorang.

Sabo je la.

Jangan nanti bila nenek g tengok wayang dengan Incik P. Ramlee orang kat panggung wayang tu kata,
@ adik awak ke?
@ adik awak adult ke?
@ nak tengok MyCard adik awak.

Sabo je la~

P/s:
Sesungguhnya nenek memang kecik. Dan sorang kawan baik nenek yang agak rapat yang diberi nama Mohd Alif panggil nenek, Kecik. Pastu terbiasa la nenek bahasakan diri dengan nama Kecik bila cakap dengan die.

20 comments:

  1. sebenarnye nak taip wakakakakaka...tapi x jadi..tp kejadian tuan hamba ini dapat mengeletek hati patik...

    ReplyDelete
  2. hehehe.
    kejadian camni pon kite salu gak kena nenek.
    umur dah 20. tapi orang ingat baru lepas spm
    haih. sabo je lah.
    bile dorang nak cover balek mesti cakap gini.
    "oh ingat spm. kecik. comel je"
    hihiih. naseb bek pandai cover. kehkeh

    ReplyDelete
  3. @zippo miller
    suke zippo ye~ beta gembira orang terhibur baca entry beta.

    ReplyDelete
  4. @munirah
    time qaseh munirah.
    haha! cantik??? owh, sesungguhnya lubang idong nenek bertambah 1 inchi sebaik membaca komen munirah. baca sekali lagi bertambah 1 inchi lagi. baca dua tiga kali bertambah tua tiga inchi lagi. aduyai~

    ReplyDelete
  5. untung kecik bila selalu nmpk muda..dan lecehnya pulak org selalu slh sgka haha..saya pun selalu kena..kebanyakn org yg saya jumpa ingat umo saya 17!

    ReplyDelete
  6. 2nd time....ampun kan patik tunku...patik gembira berada di istana tunku huhuh ...harap tunku boleh ceritakan lagi entri sebegini ye tunku LOL tunku

    ReplyDelete
  7. hahaha...kesian tol..nenek x mkn eh??hehe

    ReplyDelete
  8. huhhu sabo je lah ye....

    Hai salam perkenalan marilah ke blog saya...

    http://fasham87.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. @zoey zau yah
    awww~ sweet 17 gitu. hehe~

    ReplyDelete
  10. @zippo miller
    sungguh tuan hamba zippo miller dari kerajaan Buletin Story? time qaseh~ ~ ~
    patik tahu maksud tuan hamba tu. tanya entry baru la tu. haha~ sabo je la k. nanti ade la tu.

    ReplyDelete
  11. @syana mizwateva
    mamam. nenek dah mamam banyak dah. nanti makin banyak mamam makin melebor la plak. aduyai~ ~ ~

    ReplyDelete

Karang dengan minda, jatuh ke hati hingga mengalir di jarimu.
Tulis cantik2 dan share la dengan SY k. ^^