teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

11 May 2011

Aku plak yang takut kene lenyek bilik kebal tu~

Assalamualaikum semua~ ~ ~

Kus~ ~ ~ Semangat. Naseb beik tak terhempap, malah tak terlenyek dengan bilik kebal tu.

Aduyai. Kalau kene for sure la jadi sekeping macam kertas. O_o

Siri pengembaraan dari Kolej Kediaman 4, UMP, Gambang bermula. Our aim for first location is  East Cost Mall Kuantan. Nak tengok cerita Pununggu Istana. Tayangan malam. Haha! Aku memang peminat setia movie seram. Tapi sebelum tu g membedal ayam kat Kepci.

Namun kusangka panas hingga ke petang, rupanya hujan ditengahari. Ape yang aku impikan hancur berkecai. Bak kaca yang terhempas menyembah bumi. Ceh! Macam orang putus cinta. Cite hantu tengah main. Sabo je la. Tengok2 ade cite Fast 5. Mata nenek trus bersinar2. Haha! Tapi~ ~ ~ Tinggal sit depan skali la plak.

Cite Momok Jangan Panggil Aku ni best ke?

Okey~ ~ ~ Beik la. Nenek bersama geng nenek pon beransur pergi. Namun nenek and the geng tak patah semangat. Sorang geng nenek call kawan die. Kawan die tu budak UMP juga. Die suruh tengok kat internet mana lagi kat Kuantan ni ade wayang buka sampai tengah malam.

Kuantan Parade last habis wayang kol 11.30 malam.

Perkhabaran berita gumbira sampai. Kompleks Teruntum. G la nenek bersama geng nenek. Pon sama. Tinggal sit paling depan je ade. Takpe la. Beli je la. Tayangan ko 11.45 malam. Semangat Fast 5 la konon nye. Trus hilang image hantu yang ingin ditonton dalam kepala hotak ni. Yang ada hanya la drift car. Haha!


Sepanjang tengok cite ni memang mata nenek bulat je. Terpegun. Terkagum. Terpana. Tersentak. Ter... Semua la ada. Best wo~ ~ ~ Bak kata Nabil, ni best bro~ ~ ~ Best bro~ ~ ~

Cuma nya~ ~ ~ A'haaa! Ade cumenya. Cuma kurang sikit lumba2 kete. Banyak action. Tapi walaupun action, tetap ade main keja2 kete. Sambil tarik bilik kebal plak tu. Bergolek2 bilik kebal tu atas jalan raya.  Nenek kat luar cite ni yang takut terhempap malah takut terlenyek skali. Sesuatu yang berlaku diluar imaginasi korang. Mesti korang nak tahu ape kaitan bilik kebal tu dengan drifter2 tu kan. So, wajib tengok. 
Best wo~ ~ ~ Berbaloi2~ ~ ~ Terbeik. Segar dari ladang dan lautan dalam.

Sape yang teragak2 nak tengok tu, tak payah fikir dua tiga empat lima kali. G la tengok. Best wo~ ~ ~

Nenek yang teruja selepas kelaur panggung. Haha!

Dua orang geng nenek. Ade dua orang lagi pegi toilet.

Another target nenek ialah cite Nur Kasih The Movie and Transformer. Haha!









Terima Qaseh atas klik yang korang sumbang kan pada pixa ni:

26 comments:

  1. @blogtilldrop
    yup.nenek speaking here.anything i can help you?
    (perasan jadi penyambut talian.haha~)

    ReplyDelete
  2. ohooo...nasib baik x g tgk cite Omputih tu...mcm kureng best jek hahahha...Cik Sufinah ade FB X?

    ReplyDelete
  3. @zippo miller
    ??? cite omputih mana?
    a'haaa~ ni mesti tak baca entry SY sampai habis ni~
    cite Fast 5, Best bro~ (pnjam ayat nabil maharaja lawak)
    ade.ace cari.ce cari.sufinahyussof@ymail.com.

    ReplyDelete
  4. Alamak! aku nda suka tinguk cerita hantu...keh²

    ReplyDelete
  5. best dapat tengok Fast 5..tak sempat tgk sebab keje melambak gila..huhu..

    IU - Suara Manja...BEST!!!

    ReplyDelete
  6. haha..dok aci la mek g tengok doh fast five..apik dok tengok lagih...haishhh....

    ReplyDelete
  7. Fast 5 best.. aku suka part tukar bilik kebal ngan lori 2..

    ReplyDelete
  8. jom kita pi tgk kongsi lak..sokong filem melayu,sokong sam haha..best wooo! kelakar

    ReplyDelete
  9. Bce la...Fast 5 tu cite omputih ler..ooo..ok Zippo carik Fb jap

    ReplyDelete
  10. haha
    ala..nak tgk...tp duet xmengizinkan plak
    sob sob
    T_T

    ReplyDelete
  11. X smpt tngk lg Fast 5 ni..
    Nak tngk jg.. huuuhuu...
    nenek comel!

    ReplyDelete
  12. nk tgk fast 5 ni gak tp x dpt tgk huhu..dh lps mulalah rasa mls..

    ReplyDelete
  13. @nasZ
    huhu.xpe2.download kat internet la jawap nya.ngeee~

    ReplyDelete
  14. @zoey zau yah
    hehe~ SY dah tengok cite kongsi time stay kat KL sebelum flight balik KK hari tu.hehe.first time tengok kat suria.ngeee~hari itu dalam sejarah.

    ReplyDelete
  15. @hana honey
    xpe2.download dari internet pon boleh.tapi lambat la.janji boleh tengok kan.hehe~

    ReplyDelete
  16. @khumaera ismail aka habibi hamid
    wah! blogger tegar, kak maera komen kat blog SY. ngeee~
    insya'Allah~

    ReplyDelete
  17. @EB
    sempat2 kan la.
    jangan puji nenek comel, nanti lobang idong nenek akan mengalami penambahan kebesaran beberapa inchi yang mendadak.susah la nenek.

    ReplyDelete
  18. huaa..! byk filem best skang tp x leh tgk wayang lagi huhu..tensen

    ReplyDelete
  19. walaupon cik kak nenek x update ag...Zippo setie dtg jengok huhuhuh....i setie tau

    ReplyDelete
  20. @zoey zau yah
    huhu. same la kite. balik rumah ni tolong business mama plak.

    ReplyDelete
  21. @zippo miller
    time qaseh zippo miller. tengah mencari ruang nak post entry baru. huhu~ sabar k. ngeee~

    ReplyDelete

Karang dengan minda, jatuh ke hati hingga mengalir di jarimu.
Tulis cantik2 dan share la dengan SY k. ^^