teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

22 April 2011

Aduhai sepohon kayu!

Assalamualaikum semua~

Incik blog: Aik! Rajin update blog. Nenek mesti busy Kalau busy takpe la. Kan nenek baru je update semalam [Letak tangan ke dada dan pandang ke atas].

O_____o
Amboi~ ~ ~ Tunjuk kuat nampak, incik blog. Malas kawan nanti padan muke. Huh!

Sekarang ni idop aku tengah bergelumang.

Jangan salah simpang  fikir yang bukan2 ye tuan2 dan puan2.

Bergelumang dengan Individal Mini Project yang tak siap2 lagi ni. Due date dah nak time over. Semoga Allah mempermudahkan sepanjang perjalanku ini. Amin~ ~ ~

Incik blog: Ish! Drama, drama, drama. Penuh drama la nenek ni.

Bukan takat drama. Tapi mengarut je memanjang. Maafkan nenek ye wahai cucu2 sekalian.
T_____T

Incik blog: Tengok tu, drama lagi.

Okey. Jom kite serius tak berapa nak serius.

Ehem!

Kali ni aku ingin membawa korang meneroka ke dasar laut dan langit.

Ops! Maaf2. Tersalah rancangan la plak.


Aku nak mengajak korang meneroka kisah tentang pepohon.

Ia nya berkisar soalan teka-teki yang tak berapa nak cepu cemas tetapi agak cepu emas.

Pejam mata dan bayang kan nya.

Incik blog: Nenek! Kejap2. Kalau tutup mata, macam mana nak baca.

Baca dengan menggunakan hatimu. ^_^

Okey2. Tak perlu tutup mata. Lepas habis baca ni baru boleh tutup mata.

Ada~ ~ ~
1 pohon mempunyai 12 dahan
1 dahan ada 30 helai daun
setiap daun ada 5 biji buah
2 biji buah terkena matahari
3 biji lagi terlindung dari cahaya mentari

Agak2. Apekah die? Cuba la teka.

Pejam rapat matamu. Renung dengan hatimu.

^_____^









Terima Qaseh atas klik yang korang sumbang kan pada pixa ni:

8 comments:

  1. @zippo miller
    ape yang susah nye ni encik zippo?ace cite~ ce cite~

    ReplyDelete
  2. baru jak aku nyanyi sepohon kayu td. kebetulan sungguh.haha

    ReplyDelete
  3. @zoey
    ace teka. ce teka. saya bagi hint ni. Ni teka-teki berbentuk analogi.

    ReplyDelete
  4. @thebeybeh
    owh!nampak nya thebeybeh macam dah tahu jawapan nya.jeng,jeng jeng~

    ReplyDelete
  5. @zippo miller
    ish~~~ bukan2.salah tu.

    ReplyDelete

Karang dengan minda, jatuh ke hati hingga mengalir di jarimu.
Tulis cantik2 dan share la dengan SY k. ^^