teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

01 April 2011

rindu my incik Kaka

Assalamualaikum semua~ ~ ~

Hari ni hari jumaat. Macam biasa la~ ~ ~ Hari jumaat aku dah mula setat berhujung minggu. Tak g cekolah. Tapi hari ni ade kelas ganti. So, g la cekolah. Tadi congak jari. Ermmm! 25 hari lagi nak ekjem. Hari pertama minggu ekjem, aku memeng dah ade paper. Ade tiga paper. 25hb & 28 hb April & 4hb May. Ingat nak balik hujung minggu dia tu. Tapi tiket flight pon aku tak beli lagi. Nak tunggu bus UMP ke LCCT. Hehe~ ~ ~ Tapi tak tahu lagi berapa hari bulan yang bus tu. So, aku pon postponed dulu la pasal beli tiket tu.

Tapi aku dah mula rindukan rumah. Sekarang ni aku rindukan incik Kaka. Ape khabar la die sekarang ni. Bila teringatkan die, aku gelak sorang2. Pastu, aku mula la menjaja cite pasal Kaka kat roommate aku. Jiran2 aku. Urmmm~ ~ ~ Rindu sangat~ ~ ~

Terlalu banyak kenangan yang masih segar bugar dalam ingatan aku pasal Kaka. Terbayang2 muka die. Gelagat die yang lincah.

Kenangan 1:
Cik Sufie: Panas nye la tengahari ni. 
('Ketik', bunyi kipas meja ditekan. Kipas berputar laju. Aku duduk kat atas lantai sambil menghadap kipas)
Cik Sufie: Wah~ ~ ~ Best nya mamam angin~ ~ ~
(Kaka tengok gelagat aku dari dapur. Pastu die datang dekati dan lalu kat depan aku. Tak lama lepas tu die lalu lagi. Kira mundar mandir la macam tu kat depan aku. Lalu lalang depan aku keje die.)
Cik Sufie: Ish! Ko ni apehal. Tepi la. Aku nak pakai kipas. Tak boleh tengak aku senang la ko ni. Nak tumpang pakai kipas la 2.

Kenangan 2:
Lebih kurang macam Kenangan 1 juga. Tapi yang beza nya, die siap boleh duduk depan aku nak ikut tumpang pakai kipas. Bertuah betul. Geram aku. Dia penat asyik lalu lalang depan aku kot, last2 die parking depan aku. Haish! Ape la.

Kenangan 3:
Pon lebih kurang macam Kenangan 1. Tapi kali ni lebih power. Tengah sedap2 aku menikmati angin kipas, tiba2... 'Ketik'. Adoi~ ~ ~ Laju je tangan die tutup kipas. Eee~ ~ ~ Geram nye aku. Dah tutup, pandai plak die melarikan diri laju2. Takut kene marah la tu. Ish! Siap ko.

Kenangan 4: 
Dulu2 Kaka suke curik bulu tangkis kat dalam bilik aku. Even bulu tangkis tu ada kat dalam bekas pon die curik juga. Pantang tengok takde orang kat ruang tamu. Mula la die menyelinap masuk kat bilik aku. Keluar2 je dari bilik aku, kat mulut ade bulu tangkis. Haish! Ko ni apesal hah! Buang tebiat ke. Takde keje lain nak buat. Bila terkantoi dengan aku ke or sape2 kat rumah, ambik bulu tangkis tu dan simpan, die ambik balik. Adoi la~ ~ ~ Aku suke skodeng die dari dapur. Tengok telatah die. Mata die tngok sekeliling. Nak berjaga2 la tu konon nya. Takut kantoi.

Kenangan 5:
Malam tu adik aku letak la buku nota die kat tepi kerusi kat ruang tamu rumah. Esok pagi bangun, tengok buku nota die tu dah takde kulit dah. Dah jadi cebisan2 kecik. Adik aku mengamok 1 rumah. Marah nye die kat Kaka. Ni lagi 1 tebiat die. Suke koyak2 kertas. Sabo je la. Bersepah kertas die koyak2 kan.
.
.
.
.
.
Tada~ ~ ~


Ini la my incik Kaka yang nakal tu~ ~ ~

Yup. Aku memang pencinta kucing. Die la kawan Mama kat rumah tym siang2. Abah keje. Adik aku yang pempuan tinggal kat luar walaupon UMS tu sebelah rumah aku. Ngeee~ Takde la sampai sebelah rumah. Kira kat 1 area je. Hah! Adik pempuan aku la yang mengamok pasal kulit buku nota die dah takde tu. Hehe~ ~ ~ Adik aku yang lelaki sekolah menengah. Adik aku yang lelaki ni plak memang slalu gadoh dengan Kaka. Haha!
.
.
.
.
.
Owh, yea. Aku kan peminat Heechul. Ala~ ~ ~ Member group Super Junior tu. Die pon suke kucing juga.


Die ade dua ekor kucing. Sekor dari kucing tu, peminat die yang bagi. Nama die Heebum. Yang sekor lagi nama die Baengsin. Sangat penyayang pada kucing.


Ni  Heebum. Comelkan2? ^ ^


Ni Baengsin. Pon comel juga kan? ^ ^


Kadang2 dengan Heebum atau Baengsin kat konti


Kat tempat macam ni pon bawa Heebum


Renungan yang sama. Haha! Sama, sama, sama~ ~ ~







Terima Qaseh atas klik yang korang sumbang kan pada pixa ni:

2 comments:

Karang dengan minda, jatuh ke hati hingga mengalir di jarimu.
Tulis cantik2 dan share la dengan SY k. ^^