teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

14 April 2011

follower dan peninggal tapak kaki yang mngecewakan aku

Assalamualaikum semua~ ~ ~

[Sambil terbatuk2] Maaf ye cucu2 sekalian. Nenek tak sihat pada entry kali ini. Untuk mengelakkan jangkitan, sila la pakai mask.

Karang tak pasal2 terjangkit selesema, batuk dan demam nenek ni [letak tangan ke dada dan pandang ke atas].

Akher nye hari ni boleh la mengecapi keselesaan selepas melalui hari2 yang sukar. Kepada sesiapa yang tak faham boleh la klik dan baca entry2 ni ye Amaran keras! Lebih keras dari batu. dan Pesan bonda terpahat dihati. Hari ni boleh la aku melayan incik blog bukan sahaja dengan penuh mesra tapi dengan full attention sementara ade seminggu lebih lagi nak final exam. Haha! [Gelak ahli sihir jahat].

Malam tadi aku dah sedaya upaya follow balik dan menggagahkan mata ni untuk berkunjung ke blog mereka. Bukan ape, dah mamam ubat ade kesan2 mengantok. Jangan berkecil hati ye sebab lambat follow balik. Bukan tak sudi tapi keadaan tidak mengizinkan. Sape2 yang follow aku, insya'Allah aku follow die balik.

Hari ini misi aku diteruskan lagi dengan sliding ke blog mereka yang meninggalkan tapak kaki mereka kat cbox yang terdapat dalam blog aku ni.

Walaupun aku blogger newbie cuma, jutaan terima qaseh aku ucapkan kepada kamu semua kerana sudi follow dan bersiar2 kat blog aku yang tak seberapa ni. [Sambil kesat air mata kerana terharu]

Tapi ade yang mengecawakan aku. Kekecewaan aku ni bukan timbul dari malam tadi. tapi dah lama dah. Bukan takat kecewa. Malah aku sangat2 bersedih. Mesti korang nak tau kenapa aku sedih. Yelah, korang kan memang concern kat aku [letak tangan ke dada dan pandang ke atas].

Ade yang follow aku tapi aku tak boleh nak follow die balik. Nak tahu sebab ape? Hah! Ni la yang aku nak bagi tau kat korang ni. Kepada sape2 yang aku tak follow balik tu sila take note kat entry ni okey.

Bila aku klik kat muka korang dalam follower blog aku ni,
takde link blog korang pon. Contoh nya macam dalam pixa kat bawah ni.
Link blog die xde la plak. Kadang2 kite tak perasaan akan benda ni. Patut nya kat sini akan tertera link blog korang macam dalam pixa kat bawah ni.

Kepada sesiapa yang berkenaan sila baiki dengan secepat mungkin. Cara nak baiki boleh la ke Tips tingkatkan follower. Bila dah baiki bagitau kat aku k dengan hanya komen entry ni. Dengan itu boleh la aku follow korang balik.

Kepada yang tinggal kan tapak kaki kat cbox dalam blog aku ni, kalau korang nak aku g blog korang, kat ruangan nak isi e-mail/url tu korang isi la url blog korang. Dengan itu aku ni exist la juga kat blog korang. Huhu~ Takde la aku terpinga2. Sebab tinggal pesan suruh aku g blog korang tapi bila klik nama yang keluar bukan blog korang. Huhu~

'Follow u, follow me back.' Tinggal message kat cbox yang die dah follow. Beriya2 la aku nak follow tapi bila klik nama bukan klua blog. Dalam hati aku cakap okey xpe la, aku try cari dalam follower blog aku pula. Bila jumpa, aku klik kat muka korang dalam follower blog aku, takde link blog korang. Memang sadis. Tengok betapa berusaha nya aku nak menjejaki jejak korang. Bukan apa, aku sangat2 menghargai orang2 yang berkunjung ke blog aku ni.

Okey. Kepada mereka2 ni baiki secepat mungkin k. Rujuk Tips tingkatkan follower untuk membaiki keadaan. ^___^




Terima Qaseh atas klik yang korang sumbang kan pada pixa ni:

31 comments:

  1. kenape lak time bace Post ni terbawa2 kesengauannye...ape2 pown mcm x percaye cil little lady ni Blogger baru...Besttttt

    ReplyDelete
  2. Lupe nak cakap. Zippo rase nak Follow blog ni

    ReplyDelete
  3. percaya la bahawasanya saya blogger baru.
    hoho~ saya ni biasa2 saja.
    time qaseh follow saya.

    ReplyDelete
  4. betullah..selalu camtu.tkut tau org kata kita sombong smpai x mo p blog depa padahal x de link huhu..

    ReplyDelete
  5. 2 la psl zoey.huhu~
    nnt kene bakor blog SY ni sbb org kata sombong.
    sabo je la.

    ReplyDelete
  6. setuju ! slalu sgt kena mcm tuh .sabor jelaa :D

    ReplyDelete
  7. kalau depa bako blog nih,bako blog depa blik hehe..my new entry video tutorial pakai shawl

    ReplyDelete
  8. huhu..sabo2..kadang2 diorang lupa nk letak..huhu..
    kt shout apik pon ader gak

    ReplyDelete
  9. @miszFAZIE,
    time qaseh kerana setuju.ermmm,xnak angkat tangan macam sy?ngeee~ ^ ^

    ReplyDelete
  10. @zoey,
    haha.jgn begitu~
    wow!tutorial pakai showl rambu ramba.sekarang juga sy p tengok.weee~

    ReplyDelete
  11. @apik pehe,
    ye2.sy sabo. ^ ^
    kebarangkalian mereka tidak sedar akan perkara ini adalah tinggi.ermmm...
    mereka tak perasan ruangan untuk isi url blog mereka kat data profile.
    (dah macam rupa wakil rakyat.haha~)

    ReplyDelete
  12. wah ~ sangat kagum lerrrr
    hehehehehe ~
    keep on laa

    ReplyDelete
  13. @messy_mess
    owh~~~xde ape2 yang dikagumkan disini.hanya biasa2 saja. ^ ^

    ReplyDelete
  14. Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
    jom tengok sakura dekat blog saya^^
    http://frommetoyou85.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. @アヌム ちゃん
    salam~time qaseh~
    wow!i loike sakura. ^_____^

    ReplyDelete
  16. Salam..
    Wow siap blh putar2 lg eh gmbq dkt ruangan komen ni..
    waduh2.. hebat sekali.. hehehe..
    Mmg da lama perkara ni jadi..
    Tp ada blogger tu kekdng dia x sedar blog dia x de link mcm tu..
    Sbb dOrg pn biasanya new blogger juga..
    EB pn slalu kena mcm tu.. Sabar je la..,

    ReplyDelete
  17. @EB
    haha.macam2 la kamu ni.
    sy blogger newbie jg.huhu~sy macam 2 juga dulu.bila dah tahu terus betulkan.pas tngk ramai yng follow sy xde link.sebab tu sy buat entry ni.

    ^_____^

    ingin berkongsi cuma.

    ReplyDelete
  18. haha..wakil rakyat daerah mane ni?hahaha..
    buat la kempen untuk bagitau kena buh url tu..hehee

    ReplyDelete
  19. Betul2...selalu xdapat jejak balik sebab xda link dia di blogger profile tu.

    ReplyDelete
  20. @apik pehe
    wakil rakyat daerah marikh
    haha!

    ReplyDelete
  21. aku pun ada follower yg mcm tu

    ReplyDelete
  22. @gabanMorka
    ramai yg senasib macam kamu.termasuk sy.
    T_____T

    ReplyDelete
  23. salam perkenalan..sye budak baru memfollow..jom follow blog sye..hihi..

    ReplyDelete
  24. @ZSqueenbee
    salam~
    naseb baek nama kamu dalam komen ni link gn blog kamu.dapat saya follow blog kamu.sebab dalam profile kamu takda url blog kamu.jangan lupa letak k. ^ ^

    ReplyDelete
  25. heh... tak de pe nk ckp... u da follow me pun.. btw.. tu atas tu.. lagi ring ding dong.. awww... saye sukeee cangat lagu itu...
    meng.. dengar la lagu t-ara.. wea ironi.. best3.. gedik cam saye....

    ReplyDelete
  26. i'm a good follower and never let u down..hehehe..trace me back darl..^_^

    ReplyDelete
  27. @hana lockheart @ hana-kun
    owh~itu sudah semesti nya.ok.nnt cari.haha!

    ReplyDelete
  28. aah penah gak jadi camtu..link xde.. sy newbie..baru sebulan setengah..sila follow sy jugak ye.. :)

    ReplyDelete
  29. @TheSyafiq Moktar
    sama la kite, blogger newbie.

    ReplyDelete

Karang dengan minda, jatuh ke hati hingga mengalir di jarimu.
Tulis cantik2 dan share la dengan SY k. ^^