teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

08 April 2011

kite bukan nak poco2. kite nak bako!

Assalamualaikum semua~ ~ ~

Shyyyy!!!

Njet, jet semuat~
Sape sakit naik atas~
Njet, jet semut~
Sape sakit naik atas~

Kak limah! Salah lagu la. Bukan lagu ni. Lagu yang satu lagi tu.

Owh~ ~ ~ Okey2. Sorry!

Balenggang pata pata~
Ngana pegoyang pica pica~



Hey! Orang datang nak bako! Bukan poco2.


Okey2. Stop2. Sampai kat situ je dialog tu. Kang lebih2 kang, Tak jadi cite yang sebenar2 nya. Ehem! Erm2!

Tiap kali g senamrobik tak rasa macam g bersenam tapi rasa macam g kelas menari. Wee~ He!

Tada~ ~ ~
Petang semalam aktiviti senamrobik meriah sangat2. Sambutan hari kesihatan sedunia. Dalam bahasa orang putih nya ialah World Health Day Celebration.

Kite bako! Kite bako! Kite bako je rumah Kak Limah tu lemak! Demi kesejahteraan kampung pisang ni kesihatan jantung kite.

Senamrobik yang kebiasaan nya dibuat tiap2 petang rabu tapi minggu ini telah diadakan pada hari khamis iaitu petang semalam demi sama2 dan salah satu usaha dalam  menyokong hari kesihatan sedunia ni.

Cenderahati yang dijanji kan adalah berupa towel yang bersulam logo UMP dan nama program.

Ade macam2 kaler. Purple, kuning, cream dan coklat cair. Nak kaler purple. Tapi towel kaler tu terhad sangat. Dapat kaler cream ni pon okey la. Daripada takde. Kan2.

Budak2 kelas aku, 4BKG antara yang meramaikan program senamrobik ni. Dan program World Health Day Celebration pon muka budak kelas aku juga. Haha~ Aku tengok dah macam senamrobik bersama 4BKG la plak. Hehe~ Junior2 aku yang BKG pon ramai. Terus aku gelar senamrobik bersama budak2 BKG (Chemical Engineering with Gas Technology).

Gelanggang badminton ditutup untuk memberi laluan kepada program ni. Budak2 yang selalu main badminton tym kami senamrobik pon ikut program ni. Hehe~ Memang meriah. Semua orang sporting sangat2.
Co-ordinator untuk senamrobik pon memang best. Lagi2 Encik Adzizi. Aku tengok die suke sangat suke lagu Hush2 dan lagu Nobody. Siap karok karaoke sambil guide senamrobik. 
Bersungguh2 plak tu. Ish, ish, ish~ ~ ~

Jom tengok pixa catatan sejarah petang semalam jom!
Tarikh: 7 April 2011
Masa: 5.30 petang
Tempat: Kompleks Sukan UMP

Terserlah ke'pendek'an nenek di sini ye~ ~ ~ Pada kedua2 pixa atas dan bawah. Huhu~
T_____T









Nak di jadi kan cerita, habis je senamrobik aku dengan kawan2 aku g rumah kak limah pasar malam kat Gambang. Hehe~ 
Di kejauhan kelihatan kesibukan kepasaran kemalaman ke'Gambang'an.

Seperti macam ade satu fenomena aneh. Dimana sekumpulan kanak2 riang berbaju pink berkeliaran di pasar malam Gambang petang semalam. Sabo je la.

Setelah selesai merayau2 di pasar malam. Mengisi masa lapang menunggu tuan punya kete kebal, Azzy dan sorang lagi kawan aku, di tapak letak kereta, aku dan mereka mamam hasil tangkapan rembatan kencang dari pasar malam.

Nyum, nyum, nyum, nyum. Bla, bla, bla.... Nyum, nyum. Bla, bla...

Bila sedar camera ada di mana2, trus possing. Adoi!

Suke ini. Betul, betul, betul. Sedap, sedap, sedap. Bliss Kiwi untuk aku.

Pukul monster 7.30 macam tu tuan punya kete siap membeli belah dan kami pon balik.

Malam ni seperti yang aku cite kat korang, pas maghrib aku akan berangkat ke Gunung Arong, Johor. Ahad nanti aku balik. Sepanjang ketiadaan aku, sila jangan nakal2 okey! Nanti kene rotan. Haha!
Aku tau~ ~ ~ Nanti korang mesti tercari2 aku kan. Korang kan memang ambil berat pasal aku. (Sambil letak tangan ke dada dan pandang ke atas)

^_____^



Terima Qaseh atas klik yang korang sumbang kan pada pixa ni:

6 comments:

  1. senamrobik dgn geng mmg best..kalau sorang tgk..maunya bosan thp gaban hahaha...

    ReplyDelete
  2. msuk kali ke-2 teringin yogurt tu haha..

    ReplyDelete
  3. owhhh..program ni rupanyer...
    patot la tgk smua pakai baju pink..hehe

    ReplyDelete
  4. @zoey
    teringin?hah!jom la kite ke kedai skrg.hehe~

    ReplyDelete
  5. @apik pehe
    g senamrobik tiap2 hari rabu yang pmpuan pakai baju kaler pink n yang lelaki pakai baju kaler biru.

    ReplyDelete

Karang dengan minda, jatuh ke hati hingga mengalir di jarimu.
Tulis cantik2 dan share la dengan SY k. ^^