teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

25 October 2011

skema jawapan untuk soalan cepu CEMAS

Assalamualaikum dan salam kebahagiaan di hari selasa~

Kali ni nak bercerita pasal pertanyaan yang selalu diajukan kepada SY. SY rasa korang pon mesti pernah berhadapan dengan soalan yang sebegini rupa.

Dulu SY tak tahu jawapan untuk soalan ni. Nasib baek la soalan tu tak keluar tym exam. Susah tahap gaban hah!
Sabo je la nak menjawap.

Kalau soalan tu keluar exam, sure FAIL tau tak.
Alahai!

Sekarang ni dah tahu dah jawapan soalan2 ni.
So SY kongsi la skema jawapan soalan ni dengan korang. Macam korang tak biasa. Macam korang tak tahu. SY ni kan baik hati.
Puji diri la plak! Ni mesti kes lupe mamam ubat la ni.

Ni bukan meniru tau. Bukan juga bawa toyol dalam exam. SY cuma mau kongsi.

Tada~ Ini ialah soalan cepucemas bila nak kawen.

? 1
Kenapa lambat?
Kerana Allah tahu masa yang terbaik untukku.

? 2
Dah berpunya?
Ya. Kerana setiap orang telah ditetapkan jodoh masing2.

? 3
Siapa?
Nanti Allah akan perkenalkan kepadaku.

? 4
Bila?
Bila kami dah dipertemukan. Insya'Allah. Jemput datang ke WALIMATUL URUS ku nanti.

Janganlah selalu tanya bila nak kawen. Kerana semua rahsia itu terletak di tangan Allah. Sampai masa Allah akan membongkarkannya. Insya'Allah~


SY selalu dapat soalan nombor 1 tu. Bila tanya umur, SY jawap. Lepas jawap, laju2 kene tanya bila nak kawen.
Huhu~










Terima Qaseh atas klik yang korang sumbang kan pada pixa ni:

18 comments:

  1. ckp je, lmbt lagi kawen. tup2 thn nie jgk SY kawen..yehoo! =)

    ReplyDelete
  2. wakaka.. bila nak kawen..?? hihi..

    ReplyDelete
  3. @Khumaera Ismail aka Habibi Hamid
    tahun ni??? wah~ kalau betul tahun ni, alhamdulillah~ seronok~

    ReplyDelete
  4. bila org tanya banyak kali..leh lar kita feeling jadi retis dik hahaha..banyak wartawan nak kepochi hukhukhuk..

    ReplyDelete
  5. @merahitujambu
    wah! dah bunyik macam cikgu komen jawapan anak murid. hehe~

    ReplyDelete
  6. buat dek jek..org kita mmg ska tanya camtu hehe

    ReplyDelete
  7. Dulu msred jarang ditanya bila nak kawen... Kalau org tanya msred sengeh je... Hheee

    ReplyDelete
  8. ahahahahahahahaha:) tengah mencari kaitu..:))

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum SY... wah dah ada soalan cepumas yer kalau mcm ni kenalah cpt2 cari pasangan supaya x ada org yg dok sibuk nak menanya lg yer dear...:)

    moga dipertemukan dgn pasangan yg sempurna nanti InsyaAllah...:)

    ReplyDelete
  10. @maszull
    wa'alaikumsakam mama~
    ^^
    insya'Allah~ terima qaseh~

    ReplyDelete

Karang dengan minda, jatuh ke hati hingga mengalir di jarimu.
Tulis cantik2 dan share la dengan SY k. ^^