teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

15 October 2011

Menemui kemajuan dalam berBLOG

Assalamualaikum dan salam di hari sabtu~

Kali ni SY nak cerita pasal barang. Barang chang'geh beb! Canggih ke???

Okey2. Fine!

Back to main theme. Ape yang korang rasa pelik kat dalam blog ni???

Maksud SY, semua blog orang lain ade kot~ Tapi takde dalam blog SY. Even blogger yang baru melahirkan blog mereka pon ade tau. Okey~ Agak ketinggalan zaman disitu ye~

Wawawawawawa~ Nanges laju2. Sedih sangat~

Kepada yang selalu datang blog SY mesti perasan. Wah! Blog ni dah ade banner.

Orang lain dah lama dah ade. Tapi SY??? Kesian~

SY baru je ade. Lambat betul la SY ni. Sebab tu kot motif siput terletaknya di situ. Takde haiwan lain ke, kenapa mesti siput jugak yang jadik mangsa perumpamaan? Encik Siput sila bersabar ye.

Tetiba power rajin datang. Jumpa rajin main2 kat kolam, terus ajak rajin balik. Wah, kalau macam tu la, rajin akan jadi fofular la jawap nye~ Sape2 yang jumpa rajin mesti nak ajak bawa balik. Sila abaikan Tuan blog ini yang merepek ke laut je keje nye. Lupe mamam ubat la tu.

Jadi ini la buat julung2 kali nya Little Lady Purplerpink mempunyai banner.
Tada~
Hadirin dan hadirat sekalian, beri tepukan yang gemuruh buat beliau.

SY tahu yang banner SY ni banner biasa2 je. Nothing special. Ape orang kata tu, budak tadika zaman langit terbuka ni pon pandai buat. Di ulangi sekali lagi, budak tadika zaman langit terbuka ni pon pandai buat. Mesti ade yang cakap entry macam ni pon wujud juga rupe nye~ Huhu~ Sabar kan je la.

Kerana
Allah mahu kite kenal dan belajar
Belajar tentang...
Ketika kerjamu tidak dihargai, saat itu kau sedang belajar KETULUSAN
Ketika usahamu dinilai tidak penting, saat itu kau sedang belajar KEIKHLASAN
^_^

Mula2 buat, siap trus tampal. Exited ko Nah~ 

Tampal kat blog gune gam gajah. Haiwan lagik. Kesian gajah. 

Tapi rasa macam boring je tengok. Background, pixa dengan tajuk.

Pastu buat baru la plak. Tukar pixa lain. Bubuh la ape2 yang patut. Maka, lahir la banner pertama yang sebenar2 nya untuk blog ini seperti yang ditunjuk kan dalam pixa banner di atas.

Fuh! Akhirnya menemui kemajuan dalam berblog.

P/s: Tika dan saat jika korang membaca entry ini pada 14 Oktober 2011, bas yang dinaiki SY yang dipandu oleh Pakcik driver Trasnasional meluncur laju menuju ke Bahau, Negeri 9. Pegi kenduri Mak Oteh dan Pak Oteh esok. 24hb ni mereka berlepas ke Mekah. Semoga dipermudahkan ibadah Haji mereka. Patut nya semalam SY balik Melaka. Pergi sekali dengan family Pakcik yang kat Melaka. Tapi disebabkan ade hal yang tak dapat dielak kan SY bergerak secara solo menuju ke sana. Ehem! Kat terminal Bahau, Pakcik yang kat Melaka jemput, okey~ Hari Isnin bersamaan dengan 17hb Oktober 2011, waktu tengahri, SY dijangka bergerak pulang ke UMP yang terchinta dari Terminal Melaka, Insya'Allah~









Terima Qaseh atas klik yang korang sumbang kan pada pixa ni:

33 comments:

  1. ha3...nice..:)
    shida denga bebelan anda..:P

    ReplyDelete
  2. eyh saya ketinggalan jugak la..
    tade banner.. -.-"

    ReplyDelete
  3. @nurAIN
    takpe~ insya'Allah nanti kamu juga memiliki nya ^_^

    ReplyDelete
  4. haaaa...gini bertambah comel lah blog cik sy..hihi..

    ReplyDelete
  5. cntik banner baru tuhh . purple lgi . i loike :)

    ReplyDelete
  6. cantik la banner tu!
    cik ana ni lg la mmg
    x reti la nk buat :(



    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  7. adik at least kamu kreatif..pandai buat sendiri ;)
    akak? hukhukhuk upah org buat jer..kesiannn..

    ReplyDelete
  8. tak pe lambat sket ada banner, janji nak belajar buat... kiut la pic nya...

    ReplyDelete
  9. @E-na Lovely Kitchen
    yea! SY memang suke nasi kerabu biru. sangat2 suke!

    ReplyDelete
  10. @anamizu
    terima qaseh~ ^^
    baru je nak belajar. huhu~

    ReplyDelete
  11. @PinKy MoMMa
    terima qaseh~ ^^
    takpe~ akak! blog akak makin cantik. simple in elegant. SY suke design die.

    ReplyDelete
  12. SY , comel la banner tuh ,, hee , SY slalu BW tempat saya kan :DD tQ so much :D

    ReplyDelete
  13. Nice blog and good writing, continue and keep up a good work, sesekali boleh lepak kat blog saya korean fashion malaysia online / online shopping blog. have a nice day

    ReplyDelete
  14. blog kita yg bertahun pun blm canggih lagi. banner pun takde. bkn apa nak kurangkan obesiti blog.. kang berat, org nak baca entri lak terganggu.

    ReplyDelete
  15. maksud adik header ekk banner tu.. kekekekeke. kalau camtu blog akak pun ada

    ReplyDelete
  16. cantik lol header:)dah la blog pepel gituuu:)

    ReplyDelete
  17. @THE LEKAT LEKIT STORY
    betul tu. kalau blog mengalami obesiti memang susah.

    ReplyDelete

Karang dengan minda, jatuh ke hati hingga mengalir di jarimu.
Tulis cantik2 dan share la dengan SY k. ^^