teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

10 October 2011

errr~ abang nampak TANGAN saya tak???

Assaalamualaikum dan salam senyum seindah suria nan membawa cahya~

Ni SY nak kongsi tips yang terbaik dari ladang dan segar dari lautan dalam.

Jemput2. Sila2. Jangan malu owh'key!

Sila jangan terlalu atau mahu pun sedikit berimaginasi tips ini sampai ke malam. Ini kerana SY tidak bertanggungjawap sekiranya berlaku apa2 yang boleh menyebab kan jantung anda berdegup pantas.

Sebenarnya ini tips untuk mengelak kan gangguan ketika berseorangan berjalan malam.

Gangguan lelaki yang tidak dikenali @ mat2 remp it @ ape2 je yang boleh mambawa mudarat kepada kaum hawa.

Mereka: Hai adik manis~ Sorang je ke???
Anda: (Toleh kiri. Toleh kanan. Pusing belakang. Pandang ke depan semula. Pas tu jawab... ) Ye, saya seorang je.
Mereka: Voleh abang temankan???
Anda: Voleh!

Option~

Mereka: Adik nak kemana sorang2 ni?
Anda: Saya nak ke kubur. Abang temankan saya voleh???

Pasti muka bertukar rupa.

@

Mereka: Adik buat ape sorang2 jalan malam ni?
Anda: Saya cari barang. Barang Saya hilang. Abang ade nampak tangan saya tak???

Atau bertukar wajah. Berpeluang menyaksikan perubahan.

Lepas korang cakap, for sure mereka akan bertempiaran lintang pukang larik.

Hoho~









Terima Qaseh atas klik yang korang sumbang kan pada pixa ni:

46 comments:

  1. hahaha idea kreatip kot nak bagi jawapan camtu ;)
    kalau dpt yang penakut ok lar lagi dik..dpt yang berani tak tentu hala camner pulak huhu

    ReplyDelete
  2. @PinKy MoMMa
    huhu~ kalau macam tu larik laju2 la jawap nya~ T_T

    ReplyDelete
  3. hahahahhaha...belum kuar ayat tipu abang tu diri sendiri yg gelak dulu..tak psl2 jek kantoi haha..

    ReplyDelete
  4. abang tu selambe je sebab dia hantu jugak..harhar

    ReplyDelete
  5. gua hantu bonceng..warrghhhhh..makan budak..haha

    ReplyDelete
  6. terbaik...tangan sya tak ilang....tapi tengah cari org nak wat santapan

    ReplyDelete
  7. tips yang menarik. hehhe. bole la gune pas nih. hehhee

    ReplyDelete
  8. Minta2 mat rempit tak baca entry ni....hhee

    ReplyDelete
  9. ahaha kelakar la awak ni..mesti confirm hilang terus tak nampak die lagi.hhahaha betapa laju.

    ReplyDelete
  10. hell yeah!!! bernas idea2 nih...

    *tp sy lelaki...praktikkn biler nyah2 kaco je la kot....

    ReplyDelete
  11. jawapan nak ke kubur tu bernas juga.bahaha

    ReplyDelete
  12. good idea u'd suggest to me..hehehe. take care u there :)

    ReplyDelete
  13. @budak penjara
    hantu bonceng??? hahahhahahaha~ ^^
    cite tu memang lawak!

    ReplyDelete
  14. @ikeen
    jangan percaya sangat ikeen. SY buat lawak alasan je ni. tapi tengok la juga, mana la tahu berguna di kala kesusahan. ngeee~

    ReplyDelete
  15. @Rtp Farra Arisha
    jangan percaya sangat farra~ huhu~ ni lawak SY je ni. ngeee~ tapi kalau tym terdesak, ok juga la kalau nak gune. weee~

    ReplyDelete
  16. giler kentang..bole cube nhey.. :)

    ReplyDelete
  17. @N U R A L Y N
    waaaaaa~ jangan cube. ni lawak semata-mata. alahai~

    ReplyDelete
  18. hehe..kelakar la...tips yang bernas...heee

    ReplyDelete
  19. ahaha.tp dialog cmni kena buat time mlm ar.

    ReplyDelete
  20. @Cahaya Muktamad Dengan Allah
    hehe~
    jangan2. jangan try. ini lawak SY cuma. huhu2. tapi kalau terdesak boleh juga kot~

    ReplyDelete
  21. @IFA Athirah
    sudah tentu! hehe~ sebab tu SY cakap tips untuk mengelakkan gangguan ketika berseorangan berjalan malam.

    ReplyDelete
  22. klu sebut kubor sure lari tu he3

    ReplyDelete

Karang dengan minda, jatuh ke hati hingga mengalir di jarimu.
Tulis cantik2 dan share la dengan SY k. ^^