teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

27 September 2011

euwww~ lelaki tu pakai...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera~


Hai semua~

A'ha~ Hari ni hari selasa. Kejap lagi pukul monster 2.00 petang, SY ade kelas Process and Plant Design 1.

Macam biasa hari selasa SY jadi purplelcious atau pinkylicous. Macam biasa kite akan jadi anggur atau strawberry bergerak ye~~~ (Letak tangan ke dada dan pandang ke atas).

Euwww~ geli I.

Geli??? Tak qesah la nak kata ape pon kan. Bukan nye SY ade kacau awak malah jaoh sekali ganggu idop awak.

Eh, ha'ah kan. Kalau pakai kaler tu kan buat kesalahan besar (Letak tangan ke dada dan pandang ke atas lagi).

Tu baru pempuan comel macam SY ni pakai kaler macam tu. Belum lagi lelaki yang pakai. Lagi2 kaler pink. Entah ape la yang awak cakap.

Urmmm~ Udah2 le mengata. Bukan polis nak tangkap pon kalau pakai kaler tu. Biau le nak pakai ape pon janji menutup aurat dan sopan. Ye dak. Jangan la nak menyekat hak asasi manusia. Hek! Apekah kaitan nye. Baik, mari la kite mengungkap apekah rahsia disebalik cerita tersebut. Makin kelaut budak ni. Layankan je la~ Karang small her heart. Broken kau Nah oi~

Mengata ni ape pekdah nye? Tak dapat ape pon kan.

SY tahu setiap orang punya pendapat yang berbeza-beza. Kite tak boleh la nak paksa orang suka apa yang kite suka dan paksa orang untuk tidak suke dengan ape yang kite tak suke. Tapi walau ape pon pendapat kita jangan la sampai mengata atau bahasa ringkas nya kutuk orang hanya kerana kite tak suke ape yang die suke atau tak suke. Eh berapa banyak suke tak suke da~ Ngeee~

Nak kaler kete macam ni. Kete tu???? Insya'Allah~
Bagi SY, lelaki yang pakai pink itu comel. Ek, apekah perasaan atau lebih saintifik nya cita rasa ini??? Pelik, pelik, pelik.

Alaaa~ Jangan la kutuk~ Pendapat kite kan berbeza. Bak kata bahasa perantaraan kita, rambut sama hitam, hati lain. Habis tu macam mana orang yang rambut memang ori kaler brown tu??? Errr~

Setakat ni yang SY jumpa, lelaki yang pakai pink itu bersifat pembersih, kemas dan... wangi~ ~ ~ Hoho~

Hari jumaat SY suke tengok lelaki pakai baju melayu kaler pink. Ngeee~ Amboi! Cuci mata ko Nah oi~ Ha'ah~ Cuci mata. Nak bersihkan mata. Biau sihat. Rabun kan. Encik V. Ramlee P. Ramlee sila jangan kecik hati. SY suka dan seronok tengok mereka. Bukan Tuan nye~

P/s: Ape pulak pendapat pembacaku sekalian?

P/s: Yea~ SV dah setuju dengan tajuk Projek and Plant Design group SY. Horey~ Horey~ Tajuk nya??? Tada~ PRODUCTION OF DIESEL FROM PLASTIC WASTED. Hehe~ Sape2 yang tahu pasal teknologi ni kongsi2 la dengan SY k. SY nak buat plant untuk teknologi tu. SY masih mencari maklumat. Lebih2 lagi journal yang berkaitan.









Terima Qaseh atas klik yang korang sumbang kan pada pixa ni:

8 comments:

  1. lelaki kulit cerah bole lah pakai pink....

    ReplyDelete
  2. haha~ ha'ah kan. hehe~ ape2 je la. ^^

    ReplyDelete
  3. tak berape minat kaler pink. tp kalau tgok org pakai pink, derang nmpk cantik + sweet :)

    ReplyDelete
  4. lelaki kulit cerah sesuai pakai colour pink..nampak lagi hansem..heee

    ReplyDelete
  5. @-fa-
    owh~ hehe~ SY pon ade sifat macam tu. suka tengok orang pakai sesuatu tu tapi untuk diri sendiri, tidak. ^^

    ReplyDelete

Karang dengan minda, jatuh ke hati hingga mengalir di jarimu.
Tulis cantik2 dan share la dengan SY k. ^^