teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

25 January 2013

i don't want much, i just want everything

Assalamualaikum dan salam penghulu hari

Tajuk post melampau tu
Kata tak nak banyak, cuma nak semua
Tamak versi sopan nama nya
Hek! Ado ko macam tu???
Iye kan je la ~ ~ ~

Baek la
SY nak menjemput semua untuk datang ke teratak SY letak ni

Sebagai renung-renungan kita bersama d hari Jumaat ini

~ ~ ~ ~ ~

Masih belum terlambat untuk SY mengucapkan Salam Maulidur Rasul
Kekasih Allah dan Nabi junjungan seluruh umat Islam

Teringat kata-kata Ustaz Don. Katanya
"kita kata sayang pada NAbi. cinta pada Nabi. tapi . . . tika dan saat ini, cuba pandang sekeliling kita. tidak jauh. cuma dalam ruangan tempat tinggal kita. apa yang kita pandang dan mengingatkan kita pada Nabi. adakah tiba nya ulang tahun kelahiran Nabi, waktu itulah kita ingat Nabi? dan, berapa kali kah kita berselawat ke atas Nabi??? "

Membuatkan SY berfikir sejenak. Nabi tak pernah kenal kita. Nabi wafat beribu tahun sudah. Nabi tak perlu untuk kenal siapa kita dan rapat dengan kita yang membolehkan Nabi sayang kita sangat2. Nabi risau keadaan kita saat Nabi menghembuskan nafas yang terakhir.

Seperti seorang ibu yang sayangkan anak2 nya. Seperti seorang ibu yang risaukan anak2 nya. Seperti itulah Nabi. Bersyukur la kita menjadi Islam dan umat Nabi Muhammad S.A.W. Nabi tinggalkan kita dua benda. Inya'Allah, kita tidak akan sesat jika terus berpegang dan beramal dengan dua benda ini. Al-Quran dan Sunnah.

Nota Hujung Kertas:
SY tak pandai. Tapi sebagai Islam, berdakwah itu wajib. SY cuma berkongsi. Bukan mengajar sesiapa. Bukan menunjuk-nunjuk SY hebat menjadi ustazah. Bukan juga untuk berlagak apa yang SY tahu.

5 comments:

  1. Replies
    1. you are welcome dear. juga mengingatkan diri SY juga. ^^

      Delete
  2. setuju skali ... makasi infonya....oia linknya saya pasang di blog saya... pasang link saya jga yaa... makasi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2... terima qaseh pasang link SY d blog kamu. tapi SY tak tahu nak letak link blog kamu kat list yang mana satu. tak sesuai dengan list blog yang SY ada. maafkan SY. may b next tym kalau SY ade list blog yang sesuai, SY akan letak link blog kamu k. maaf sangat2.

      Delete

Karang dengan minda, jatuh ke hati hingga mengalir di jarimu.
Tulis cantik2 dan share la dengan SY k. ^^