teratak sufie

My photo
I'm not short. My height is just cute. I'm not special, I'm just limited edition. Small girl with a big heart. I adore purple as much as I love pink.

Why me?

ring ding dong, ring ding dong, ring digiding digiding, ding ding
Jemput-jemput. Jemput masuk.

04 March 2013

JANGAN UPDATE DI FACEBOOK ATAU MANA-MANA MEDIA SOSIAL

Assalamualaikum
dan salam 1 Malaysia

tahukah anda???
sebenarnya. . .
ANDA ADALAH PEMEGANG AMANAH NEGRA

kenapa SY berkata sebegitu rupa???
ni nak bagi tahu dengan korang semua
dengar. . .
dengar. . .
dengar!
yang jauh datang dekat
yang dekat mari rapat
SY bukan nak jual ubat ye
SY cuma nak sampaikan kepada anda semua

sila beri perhatian
kerana anda adalah???
PEMEGANG AMANAH NEGARA
yup betul!
KITA SEMUA MEMEGANG AMANAH NEGARA


NASIHAT DARI PDRM (PLEASE SHARE)

Tolong pesan dengan orang lain. Tolong jangan update dekat facebook atau mana2 media sosial yang sewaktu dengan nya kalau ternampak polis dan ATM tengah buat roadblock dekat mana dan kereta dekat mana. PERCUMA PENCEROBOH DAPAT INFO!!! Senang2 diorang serang. Mereka sedang memerhati. KEPADA RAKYAT SABAH, tolong jangan sebarkan maklumat atau di mana2 sekalipun apa yang anda nampak tentang polis dan ATM lakukan di Sabah. Apa yang anda nampak itu adalah RAHSIA PERTAHANAN NEGARA. Tolong jangan merasa bangga dengan maklumat yang anda sebarkan. Anda hanya akan mengeruhkan lagi keadaan. Secara tidak sengaja anda hanya membocorkan maklumat kepada penghianat negara. Sekarang ANDA JUGA MEMEGANG AMANAH NEGARA DENGAN TIDAK MENYEBARKAN MAKLUMAT. PEGANG AMANAH ITU ERAT2. TOLONG SEBARKAN.

sabahtech:
rasanya update pasal info berapa orang yang terkorban itu tiada masalah. atau update info agar semua orang lebih berhati-hati itu tiada masalah. cuma jangan update info yang berkaitan dengan gerakan PDRM dan ATM di luar sana.

INGAT!
APA YANG ANDA NAMPAK ITU ADALAH RAHSIA PERTAHANAN NEGARA.
ANDA MEMEGANG AMANAH NEGARA DENGAN TIDAK MENYEBARKAN MAKLUMAT.
PEGANG AMANAH ITU ERAT-ERAT.

kalau kita tidak mampu berada di tempat mereka dan berjuang bersama-sama mereka
berjuang la dengan mendoakan keselamatan mereka dan negara kita
berjuang la dengan tidak menyebarkan maklumat tentang gerakan PDRM dan ATM
semoga Allah melindungi pejuang2 negara dan Malaysia
amin yang Allah

kepada anggota yang terkorban
Al-fatihah kepada yang beragama Islam
salam takziah kepada yang bukan beragama Islam

PRAY FOR SABAH
SAVE MALAYSIA AND FREE SABAH

PRAY FOR GAZA
SAVE GAZA AND FREE PALESTINE

6 comments:

  1. yep betul tu..
    sekarang ni dah jd macam trend la plak.. semua berlumba2 nak jadi wartwan x btauliah.. akibatnya pertahanan negara yang terganggu..

    ReplyDelete
  2. sultan sulu mesti dihukum ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup mesti d hukum. dia bukan sultan pon. tak d iktiraf pon. kalau datang tanpa senjata takpa juga.

      Delete
  3. Betul tu, saya sokong! Kita mesti mengutamakan kepentingan Negara...

    ReplyDelete
  4. Betul tu, saya sokong! Kita mesti mengutamakan kepentingan Negara...

    ReplyDelete

Karang dengan minda, jatuh ke hati hingga mengalir di jarimu.
Tulis cantik2 dan share la dengan SY k. ^^